Vašington post: Visoki ukrajinski oficir imao glavnu ulogu u napadu na Severni tok

Visoki ukrajinski vojni oficir povezan sa ukrajinskim obaveštajnim službama odigrao je centralnu ulogu u uništavanju ruskog gasovoda Severni tok prošle godine, objavio je Vašington post.
List se poziva na neimenovane evropske zvaničnike.
 
Navodi se da uloga 48-godišnjeg pukovnika Romana Červinskog pruža najdirektniji dokaz do sada koji povezuje ukrajinsko vojno i bezbednosno rukovodstvo sa aktom sabotaže zbog kojeg je otvoren niz krivičnih istraga.
Červinski je navodno bio koordinator operacije Severni tok, rekli su neimenovani sagovornici Vašington posta.
 
Dodali su da je on upravljao logistikom i podrškom za tim od šest ljudi.
Tim je, uz njegovu podršku, iznajmio plovilo pod lažnim identitetom i upotrebio opremu za postavljanje eskplozivnih naprava.
 
Tri eksplozije dogodile su se 26. septembra 2022. godine, usled čega je došlo do curenja na gasovodima Severni tok 1 i 2, koji povezuju Rusiju i Nemačku preko Baltičkog mora.
  • Toza

    13.11.2023 09:38
    Naravno da iza toga stoji Amerika i eventualno GB A ovo pustanje dima je providno
  • Valter

    12.11.2023 14:45
    Poodavno vazi zakon jaceg,sa tim da u svakom sukobu prva koja strada je istina,obraz i postenje..toga u politici nema od davnina..Smrt fasizmu sloboda Ukraini..
  • dz0

    12.11.2023 10:31
    Ugrdili nemačku privredu koja im šalje oružje? Ma strašno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.