VIDEO: Proradio vulkan Popokatepetl, izbacuje pepeo i šest kilometara uvis

Vulkan Popokatepetl u meksičkoj državi Puebli počeo je da izbacuje pepeo, a zvaničnici Meksika su upozorili ljude da se udalje od te oblasti.
Državni centar za prevenciju katastrofa istakao je da je vulkan izbacivao vrelu paru, vulkanske gasove i pepeo, i da je na snazi žuti alarm, što znači povećanje aktivnosti, preneli su meksički mediji.
U subotu vulkan je izbacivao pepeo i iznad 6.000 metara.
Zvaničnici meksičke uprave za upravljanje krizama rekli su da se očekuje da će oblak vulkanskog pepela da se pomeri jugozapadno, i da neće ići ka Meksiko Sitiju.
 
Vulkan je proradio u petak.
 
 
Popokatepetl, poznat još kao El Popo, nalazi se u centralnom Meksiku. Visok je 5.426 metara i drugi je vulkan severne Amerike po visini.
 
Drevni Asteci su mu dali ime Popokatepetl, što u prevodu znači - "planina koja se puši." 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.