Lukašenko: Srbija da odluči kakav odnos želi da ima s Belorusijom

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je danas Srbiju da odluči kakav odnos želi da ima sa njegovom zemljom.
Na sastanku sa novim ambasadorima Belorusije u nekoliko zemalja, uključujući Srbiju, Lukašenko je rekao da treba videti koju politiku Srbija vodi i želi da vodi prema Belorusiji, prenosi ruska agencija RIA Novosti.
"Ako žele (saradnju), onda mora da bude rezultata u oblasti trgovine i ekonomije. Ako žele da mašu repom, grubo govoreći, i da podržavaju evropske i američke sankcije protiv Belorusije, to je njihova stvar, neka ih podrže ako su zaboravili dobro s naše strane“, kazao je Lukašenko.
Lukašenko, koji je danas imenovao nove ambasadore u Srbiji, Kini i još nekoliko država Afrike i Azije, naveo je da će Belorusija, ako Zapad i Amerika ne žele da sarađuju sa njom, "čuvati svoje ambasade tamo gde je to neophodno" i da će prebaciti glavne diplomate u one zemlje koje žele saradnju sa Minskom.
 
"Sarađujemo sa mnogim zemljama. Treba da ojačamo te odnose, to se odnosi i na Srbiju, ali treba shvatiti šta ona želi. Govoriti jedno, a raditi potpuno suprotno, takva politika nikome ne treba“, dodao je Lukašenko.
 
Srbija se prošle godine pridružila sankcijama koje je Evropska unija uvela Belorusiji, ali se u avgustu ove godine nije uskladila sa odlukom Evropske unije o proširivanju sankcija Minsku.
  • Zamenik zamenika

    21.11.2023 17:29
    Želimo da se Srbija usklad sa evropskom politikom i postane punopravna članica EU, što je za našu zemlju najprirodnije i najbolje moguće rešenje.
  • Goran

    21.11.2023 16:24
    Svaki pravi patriota živi za dan kada će ruske i beloruske trupe biti stacionirane u našoj zemlji, svima u inat.
  • @Veternik

    21.11.2023 10:31
    dragi Veterničani, necemo Vam zameriti što više verujete Lukašenku nego svojim rodjenim očima i da ne nabrajam kome i čemu i zašto niste hteli verovati. To Vam je kao u onoj pesmi :"a kleo se kleo da nas je voleo..." :))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.