VIDEO: U eksploziji kod Nijagarinih vodopada dve žrtve, zatvoreni granični prelazi SAD i Kanade

Jedno vozilo eksplodiralo je na graničnom prelazu između SAD i Kanade, a prema nezvaničnim informacijama, dve osobe su poginule.
Prema pisanju Glasa Amerike, zatvorena su četiri granična prelaza između te dve zemlje i tri mosta između Njujorka i Ontarija.
 
FBI istražuje eksploziju vozila na graničnom prelazu između SAD i Kanade u blizini Nijagarinih vodopada kao pokušaj "terorističkog napada", objavio je Foks njuz.
Rojters prenosi, pozivajući se na neimenovane izvore, da je prema pročetnoj proceni pogranične službe incident verovatno izazvao nemarni vozač.
Eksplozija se dogodila na američkoj strani prelaza Rejnbou bridž, koji povezuje dve zemlje preko reke Nijagare.
 
 
 
 
Iz grada Niajgara Fols objavili su da je vozilo pokušalo da uđe u SAD kada je eksplodiralo, prenosi BBC.
 
Svi prelazi trenutno su zatvoreni do daljeg, kažu službenici.
 
Guvernerka Nujorka Keti Hočučl takođe je potvrdila da je došlo do incidenta.
 
"Državne službe i agencije su na licu mesta i spremne su za pomoć. Putujem u Bafalo kako bih se sastala s policijom i hitnim službama i obavestiću građane Njujorka kada budem imala više informacija", navela je ona.
 
Trenutno nema informacija o uzroku eksplozija, ali zabrinutost vlada sa obe strane granice. Kanadski premijer Džastin Trudo rekao je da se zvaničnici njegove zemlje "sa izuzetnom ozbiljnošću" bave ovim događajem, a Bela kuća je saopštila da predsednik SAD Džozef Bajden "neposredno prati dešavanja".
 
Na međunarodnom aerodromu Bafalo-Nijagara u SAD počele su bezbedosne provere svih vozila, a putnicima je poručeno da ih očekuju dodatne provere.
 
Trudo je rekao da se razmatraju "dodatne mere" na graničnim prelazima širom Kanade, a da su neke i aktivirane. 
 
FBI istražuje slučaj, a na licu mesta su stražitelji iz federalnog Biroa za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.