Ni primirja ni razmene talaca Izraela i Hamasa pre petka, nastavljaju se borbe

Sporazum između Izraela i Hamasa o oslobađanju 50 talaca u zamenu za 150 palestinskih zatvorenika neće stupiti na snagu pre petka, objavili su kasno sinoć izraelski zvaničnici.
Ni primirja ni razmene talaca Izraela i Hamasa pre petka, nastavljaju se borbe
Foto: Beta/AP
Pošto su Vlada Izraela i Hamas odobrili sporazum, Katar je u sredu objavio uspeh u posredovanju za uspostavljanje četvorodevnog primirja u sukobu i razmeni talaca za zatvorenike.
 
Zvaničnik Hamasa izjavio je da se prva razmena deset talaca za 30 zatvorenika očekuje danas, ali je predsedavajući izraelskog Saveta za nacionalnu bezbednost Cahi Hanegbi rekao tokom noći da se to neće deseti pre petka i da se pregovori nastavljaju.
Izraelski mediji su javili da se radi o logističkom odlaganju.
 
Jedan američki zvaničnik rekao je za CNN da je odluku o odlaganju doneo Izrael zajedno sa Katarom i Egiptom te da je više vremena potrebno da se finalizuju detalji kako bi se umanjila mogućnost da nešto pođe po zlu.
Američki zvaničnik je rekao da nema razloga za brigu te da Izrael još nije primio listu imena prve grupe talaca koji će biti pušteni, a očekivalo se da je dobije sinoć.
 
Zbog toga danas neće biti pauze u sukobu, rekao je jedan izraelskihi zvaničnik Agenciji Frans pres.
 
Tokom noći palestinska novinaska agencija Vafa je izvestila da u izraelskim udarima ginu desetine ljudi u raznim delovima Pojasa Gaze.
 
Sporazum je objavljen 47. dana rata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet