VIDEO: Neredi u Dablinu nakon napada nožem ispred škole: Građani zapalili policijsko vozilo

Nekoliko policajaca je napadnuto, a policijsko vozilo zapaljeno tokom protesta u blizini mesta na kome su danas nožem napadnuti žena i deca u Dablinu.
VIDEO: Neredi u Dablinu nakon napada nožem ispred škole: Građani zapalili policijsko vozilo
Foto: FoNet/AP
Pojedini demonstranti su se tukli sa policijom, dok su drugi gađali policajce flašama i bacali vatromet tokom nereda na raskrsnici blizu koje se dogodio današnji incident, prenose irski mediji.
Veruje se da je na licu mesta trenutno oko 150 demonstranata.
 
Specijalističke jedinice su raspoređene na tom području, a iz službe za štampu kažu da rade "na tome da svi budu bezbedni".
 
 
I vojska je na ulicama Dablina.
 
 
Najmanje troje dece prebačeno je u bolnicu nakon napada nožem u centru Dablina.
 
Podsetimo, petogodišnje dete i žena u 30-im godinama su u teškom stanju u bolnici nakon današnjeg napada nožem. U incidentu je povređeno još dvoje dece i pedesetogodišnji napadač, saopštila je policija.
 
Osumnjičeni muškarac je priveden i njemu je ukazana pomoć na licu mesta zbog zadobijenih povreda koje je, kako se veruje, sam sebi naneo.
 
Napad se dogodio nešto posle 13 časova po lokalnom vremenu kod trga Parnel, a povređeni su hospitalizovani u različitim bolnicama širom grada, prenosi irski javni servis RTE.
 
Veliki nož zaplenjen je na licu mesta, navodi Ajriš tajms. Istraga je u toku, a uzrok napada još uvek nije poznat.
 
Prve nezvanične informacije govore da je napad izvršio državljanin Alžira.
  • Mrta

    25.11.2023 01:04
    Dosta je loše, ali nema vojske
    Napadač nije državljanin Alžira, imao je Irsko državljanstvo 20 godina. Ta lažna vest je iskorišćena da raspiri nerede. Takođe, vojska nije na ulicama, fotografija koja to tvrdi je preuzeta sa vojnog događaja iz prošlosti: https://twitter.com/defenceforces/status/1727791657309859960?t=cNMTeeQcxZXcPK0E0MoiRg&s=19

    Ja živim u Dablinu, blizu ovih nereda i slučajno sam naleteo na njihov sam početak prilikom vraćanja s posla. Ovo je prvi put da se nešto slično događa u Irskoj, gde obično nema nasilnih demonstracija. Ali desničari jesu nažalost na porastu, naročito u poslednjih par godina jer su mnogi okrivili izbeglice, a ne izrazito neolibaralnu vlast, za rast cena najamnina, nekretnina i života generalno. U međuvremenu se pojavio i snimak iz grupe desničara "enough is enough" (dosta je bilo, ali ne ovaj Radulin) gde neko sa nazivom "kill all immigrants" (ubij sve imigrante) poziva ljude da u grupicama dođu u centar, prave nerede i ubiju sve imigrante na koje naiđu. U poruci se poziva da dođu u 19:00, a ja sam tuda prolazio oko 19:10 kada su nemiri počinjali. Pokušavajući da dođem do kuće, sam prolazio pored mase ljudi koja viče get them out (isterajte ih) kao i grupa od dvadesetak maskiranih muškaraca koji idu ka centru. Nakon što sam stigao kući, pravi haos je počeo. Zaista, zastrašujuće.
  • Lokalac=mohikanac

    24.11.2023 07:02
    Samo vojvodjani primaju odsvuda. Kako su ono grci uredili oko nekretnina i strancima?
  • 543

    24.11.2023 06:57
    Eon
    Pozivanje na nasilje je krivicno delo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.