Ministar odbrane Izraela: Intenzivne borbe protiv Hamasa najmanje još dva meseca posle "primirja"

Izrael će nastaviti "intenzivne" borbe protiv Hamasa najmanje još dva meseca posle 'kratkog' primirja, rekao je izraelski ministar odbrane Joav Galant.

Galant se obraćao pripadnicima jedinice za specijalne operacije izraelske ratne mornarice.

"Ono što ćete videti narednih dana je prvo oslobađanje talaca. Taj predah će biti kratak", rekao je on, prenosi list Gardijan.
 
Galant je poručio vojnicima da se tokom primirja "organizuju, pripreme, istražuju, dopune oružje, i spreme da nastave".
 
"Biće nastavka jer potrebno je da kompletiramo pobedu i stvorimo podsticaj za narednu grupu talaca koji će se vratiti samo kao rezultat pritiska. Očekuje se najmanje još dva meseca borbi", rekao je on.
Četvorodnevni prekid vatre između Izraela i Hamasa treba da počne sutra ujutro.
 
Portparol katarskog ministarstva spoljnih poslova Madžed al Ansari objavio je danas da će prekid vatre početi u 7.00 sutra po lokalnom vremenu.
 
Rekao je da su dve strane razmenile spiskove onih koji će biti oslobođeni i da će prva grupa od 13 žena i dece koje drži Hamas biti oslobođena sutra popodne. 
Nije rekao koliko palestinskih zatvorenika će biti oslobođeno ali zvaničnici su ranije rekli da je dogovor da budu oslobođena tri zatvorenika za svakog taoca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet