Brod u vlasništvu Izraela napadnut iranskim dronom u Indijskom okeanu

Transportni brod u vlasništvu izraelskog milijardera napadnut je iranskim dronom u Indijskom okeanu, saopštio je danas američki vojni zvaničnik.
Brod u vlasništvu Izraela napadnut iranskim dronom u Indijskom okeanu
Foto: Pixabay
Vojni zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman je rekao Asošijeted presu da je brod koji je plovio pod zastavom Malte napadnut dronom Šahed dok se nalazio u međunarodnim vodama.
Naveo je da je eksplozija oštetila brod, ali da nije bilo žrtava. 
Brod je u vlasništvu kompanije Istern Pacifik Šiping sa sedištem u Singapuru, koja je kompanija izraelskog milijardera Idana Ofer. 
 
"To je bio ciljani napad, zbog izraelske pripadnosti broda preko kompanije Istern Pacifik Šiping", rekla je privatna obaveštajna firma Ambrei za AP.
 
Iranska misija pri Ujedinjenim nacijama nije odgovorila na zahtev za komentar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet