Gradonačelnica Pariza napušta Iks: "Ta mreža je postala jedna ogromna kanalizacija"

Gradonačelnica Pariza An Idalgo objavila je da će napustiti društvenu mrežu Iks, nekadašnji Tviter, jer je ta platforma, prema njenoj oceni, postala oružje za masovno uništenje demokratije.
Gradonačelnica Pariza napušta Iks: "Ta mreža je postala jedna ogromna kanalizacija"
Foto: Beta/AP
Bez imenovanja vlasnika platforme Ilona Maska, Idalgo ga je označila kao odgovornog za promene koje su usledile pošto je preuzeo kompaniju u oktobru 2022. godine, prenosi portal Politiko.
 
Ova platforma i njen vlasnik deluju namerno kako bi pogoršali tenzije i konflikte, navela je ona na Iksu, dodajući da je društvena mreža postala "ogromna kanalizacija širom sveta".
"Jasno je da je to politički projekat koji želi da deluje mimo demokratije i njenih vrednosti, u korist moćnog privatnog interesa", dodala je ona i poručila da odbija da podrži takve prevare.
 
Idalgo je prva među istaknutim francuskim političarima koja je objavila da napušta tu platformu.
Društvena mreža Iks suočena je sa brojnim optužbama za dezinformacije od kako je Mask kupio kompaniju, a te optužbe su kulminirale proteklih nedelja sa sadržajem povezanim sa ratom Izraela i Hamasa.
 
Takva zabrinutost učinila je i da Evropska komisija saopšti da će "privremeno suspendovati reklamiranje na toj platformi", prenosi Politiko delo internog dopisa Komisije.
  • Vule

    27.11.2023 18:39
    Posteno govoreci,
    Bila je i do sada
  • zamena teza

    27.11.2023 18:35
    Čim ovi iz EU kažu da je nešto loše, to znači da je dobro.
  • Zemlja čudesa

    27.11.2023 17:57
    Alternativne mreže
    Lagano ćemo se svi prebaciti na mreže "diktatorskih" država jer na njima ima više slobode govora nego na ovim "demokratskim". Znate li da Irci uvode zakon po kojem možeš robijati ako imaš na telefonu neki mim koji bilo ko može smatrati uvredljivim? Kao i ako nećeš panduru da otključaš svoj telefon i omogućiš mu da ti pretrese svu ličnu prepisku. I to nazivaju "ograničavanje slobode za dobrobit svih".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet