Izrael saopštio da je ponudio opciju za produženje primirja

Portparol Vlade Izraela Ejlon Levi izjavio je da je ta zemlja ponudila palestinskoj oganizaciji Hamas da se produži četvorodnevno primirje koje ističe sutra u 7 sati.
"Mi želimo da primimo još 50 talaca od večeras", rekao je portparol.
 
Egipatski bezbednosni izvor je naveo da dve strane rade na detaljima produženja primirja započetog prošlog petka.
Izrael navodno insistira da se primirje obnavlja dan za danom dok strani posrednici Katar, SAD i Egipat predlažu prekid sukoba tokom nekoliko dana.
 
Obe strane su ponovile da su neprijateljstva daleko od kraja.
Kampanja da se uništi Hamas i dovedu svi taoci kući će se obnoviti čim se primirje okonča, najavio je portparol Vlade Izraela.
 
Izrael će, kako je rekao, u potpunosti nastaviti da ostvaruje svoja tri cilja - da eliminiše Hamas, da osigura da Pojas Gaze više nikada ne bude pretnja izraelskoj bezbednosti i oslobađanje svih talaca.
 
Od petka je oslobođeno 58 talaca, među njima 39 Izraelaca i onih koji imaju dvojno državljanstvo, te 19 stranaca van sporazuma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet