Najmanje 700 dece podvrgnuto amputacijama udova od početka rata u Gazi

Britansko-palestinski hirurg Gasan Abu Sita, koji je lečio pacijente u bolnicama u Gazi, izjavio je da je između 700 i 900 dece bilo podvrgnuto amputacijama udova od početka sukoba 7. oktobra.
Najmanje 700 dece podvrgnuto amputacijama udova od početka rata u Gazi
Foto: Beta/AP
"Moja procena je da sada ima između 700 i 900 dece kojima su amputirani udovi, od kojih je nekima amputirano više udova", rekao je Abu Sita na konferenciji za medije po povratku u London, prenosi CNN.
On je naveo da oseća krivicu zbog toga što je otišao iz Gaze, dodavši da su neke njegove kolege ubijene otkako je napustio tu oblast.
Abu Sita je odbacio tvrdnje Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) da palestinska militantna grupa Hamas ima komandni centar ispod bolnice Al Šifa.
 
"Radio sam u Šifi tokom svakog rata od 2009. godine. Ni u jednoj fazi nisam video nikakve naznake da postoji nešto drugo osim tipične, jedva funkcionalne, državne bolnice trećeg sveta", rekao je hirurg.
  • Ima i drugih naziva

    28.11.2023 18:19
    Izraelskih odbrambenih snaga
    Prestanite da izraelsku vojsku oslovljavate imenom koje implicira kao da se oni nešto tu brane!
  • Nena

    28.11.2023 16:54
    Na pogresnom mestu
    U pogresno vreme :( ni jedan politicar ne moze to da im vrati
  • kuda

    28.11.2023 09:09
    ide
    ovaj svet ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet