Austrija uvodi jednodnevnu vinjetu, poznata cena

Austrija 1. decembra uvodi jednodnevnu vinjetu za auto-puteve i brze puteve.
Austrija uvodi jednodnevnu vinjetu, poznata cena
Foto: Pixabay
Koštaće 8,60 evra, a biće dostupna samo u elektronskom obliku.
 
Za vožnju 2.249 kilometara austrijskih auto-puteva dostupna je 10-dnevna vinjeta koja će od sada koštati 11,5 evra, dvomesečna 28,9 evra, a godišnja 96,4 evra koja važi od 1. od decembra do 31. januara (14 meseci), bez obzira u kom mesecu je vozač kupuje.
Ovogodišnja novost je jednodnevna vinjeta koja će za automobile koštati 8,6 evra, a za motocikle 3,4 evra.
 
Prilikom kupovine potrebno je navesti državu u kojoj je automobil registrovan, registarsku oznaku i dan za koji vozač želi da koristi dnevnu vinjetu, stoji na stranicama austrijske infrastrukturne kompanije ASFINAG.
Vozači mogu kupiti vinjete na više od 6.000 mesta širom zemlje, uključujući benzinske pumpe, kioske, auto-moto klubove i ASFINAG naplatne kućice.
  • Banderaš

    29.11.2023 19:51
    Već oko 30 godina Austrija ima u ponudi i vignetu koja važi 1 sat specijalno predviđenu za vozače koji ulaze u Austriju iz Lichtensteina i žele auto putem kroz austriju da voze ka Lindau(D) .
  • Čika Pera

    29.11.2023 13:41
    putarina
    Nije tačno da je Srbija jedina zemlja koja nije uvela vinjete. Na naplatnim rampama se plaća u Grčkoj, Makedonij, Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj, Italiji.
    Da nas pljačkaju i da smo najskuplji to je tačno.
  • Plaćač poreza

    29.11.2023 10:13
    Deset dana vožnje autoputevi a Austrije košta 11,5€ a cena samo jedne vožnje autoputem u Srbiji od Subotice do Bujanovca košta 2310 dinara.To su razmere pljačke u Srbiji. Srbija je jedina država u Evropi koja nije uvela vinjete. Kada se sledeće godine završi panevropski koridor autoput koji zaobilazi Srbiju Via Carpatia i koji spaja Baltičko more i Litvaniju sa Solunom u Grčkoj neće kroz Srbiju prolaziti više niko zbog cena koštanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet