Više od 500 uhapšenih i zaplena skoro tone droge u akciji Evropola: Srbija u "sajber patroliranju"

Evropol je uhapsio 566 osoba i zaplenio preko 300 komada oružja i gotovo tonu droge širom južne Evrope u okviru nedelju dana koordinisanih zajedničkih akcija EMPACT.
Više od 500 uhapšenih i zaplena skoro tone droge u akciji Evropola: Srbija u "sajber patroliranju"
Foto: Pixabay
U akcijama je učestvovalo 26 evropskih zemalja i niz međunarodnih organizacija, navedeno je na sajtu te evropske organizacije.
U akciji, koordiniranoj iz međunarodnog koordinacionog centra uspostavljenog u Skoplju, učestvovalo je više od 22.000 službenika policije, žandarmerije, graničara, carinskih organa i nacionalnih jedinica.
Srbija je, zajedno sa službenicima iz Moldavije, Ukrajine i zemljama regiona, bila uključena u "sajber patroliranje", tokom kog je otkriveno 120 naloga i pojedinaca povezanih sa trgovinom oružjem, od čega je 94 otkriveno preko aplikacija za razmenu poruka, 11 na internet prodavnicama, 10 na drugim veb-sajtovima i 5 na "dark vebu".  
 
Dva holandska tima sa specijalnom opremom za skeniranje na nadgledali su prelaze u Grčkoj i Crnoj Gori, dok su spoljne granice EU nadgledali službenici Fronteksa.
  • Rizbo

    01.12.2023 18:17
    leave lerdi alone :(
  • Horvat

    01.12.2023 08:10
    Najvaznije Kosovo i Albaniju odakle dolaze sa plantaza ala Jovanjica kojima se nemoze niko pribliziti ne govorite? Ima ih pored same granice do jezera kod Crne Gore 2006 sam bio na brdu u vikendici kod drugara i pokazao mi je nocu kuda sa sajlom povuku camce do obale i svi znaju za sta su te sajle tamo i prave se ludi jer su podmiceni.
  • Bb-ns

    01.12.2023 07:38
    Vau,kakav uspeh,srbijica u sajber patroliranju,sa Moldavijom,Ukrajinom,Makedonijom,i ostalim "velikim"zemljama,učestvovala u akciji.Čestitam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet