Nastavljen rat: Hamas ispalio raketu na Izrael, izraelska vojska obnovila napade na ciljeve u Gazi

Izraelska vojska saopštila je da je obnovila borbena dejstva protiv Hamasa u Pojasu Gaze i da njeni avioni izvode seriju vazdušnih napada na ciljeve te militantne grupe.
Navode da je Hamas prekršio uslove privremenog primirja i da je ispalio raketu prema izraelskoj teritoriji neposredno pred isticanje primirja jutros u šest sati.

Prethodno je izraelska vojska saopštila da je presrela raketu lansiranu iz Gaze rano jutros nakon što su se aktivirale sirene za vazdušni napad u izraelskim zajednicama.

Sedmodnevno primirje između Izraela i Hamasa isteklo je jutros.
 
U četvrtak razmenjeno je osam talaca za 30 palestinskih zatvorenika i ušlo je više humanitarne pomoći u Pojas Gaze.
 
Tokom šestodnevnog primirja Hamas je oslobodio 70 talaca Izraelaca i oko 30 osoba koje imaju dvostruko državljanstvo u zamenu za puštanje 210 Palestinaca koje je Izrael držao u zatvorima.
  • CISTAC

    01.12.2023 07:46
    Sto mi ovo smrdi na dogovoten rat ekipe zla...Nadam se atomki uskoro pa da krenemo od nule i dinosaurusa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.