Španska policija zaplenila tonu kokaina "balkanskog kartela"

Španska nacionalna policija je u zajedničkoj operaciji s carinicima u južnoj luci Alhesiras zaplenila gotovo tonu kokaina skrivenog u kontejnerima dopremljenim iz Južne Amerike.
Španska policija zaplenila tonu kokaina "balkanskog kartela"
Foto: Pixabay
Droga je pripadala takozvanom "balkanskom kartelu", saopštila je policija.
 
"Balkanski kartel je trenutno najaktivniji na evropskom nivou", navela je policija.
 
Policija navodi da tom kartelu latinoameričke grupe šalju kokain skriven među legalnom robom u kontejnerima koji brodovima stižu u španske luke.
Akcija je počela nakon dojave o dolasku kontejnera sa "značajnom količinom kokaina" u Alhesiras, jednu od najvećih luka u Španiji, u pokrajini Andaluziji.
 
Agenti, koji od ranije istražuju delovanje "balkanskog kartela", imali su i informaciju da ta grupa, sastavljena od državljana s prostora bivše Jugoslavije, traži i način prerade tog kokaina.
 
Istovremeno su iz Kolumbije dobili upozorenje da brod iz Ekvadora, koji ima pauzu u Kolumbiji, namerava da preveze kokain do luke u Španiji.
Agenti su identifikovali broj broda, a kada je uplovio u Alhesiras, istražitelji su otvorili kontejnere i pronašli 415 kilograma te droge.
 
Na osnovu novih informacija saznali su da pristiže još jedan kontejner s drogom u Alhesiras, pa su u njemu pronašli dodatnih 500 kilograma kokaina, navedeno je u saopštenju.
 
"Poteškoće u istraživanju članova tih organizacija leže u njihovoj mobilnosti. U stanju su da putuju hiljadama kilometara kako bi održali sastanak. Istraga se nastavlja kako bismo identifikovali sve članove mreže i uhapsili ih", javila je španska policija.
 
Zasad je nepoznato da li je iko uhapšen prilikom otkrivanja kontejnera s kokainom.
  • Р

    03.12.2023 12:02
    Р
    Да заиста хоће да их све похапсе то би учинили за 24h! Али то је новац за подмићивања богаћења допуњавања неких фондова итд! Ако нас приме у ЕУ многи ће остати без оваквог новца и трговине! Али до тада....као Народ смо све лоше прошли за 30 година и ове приче нечију води у Србији и региону!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet