Ministarstvo zdravlja Hamasa: Od početka napada u Pojasu Gaze poginule 15.523 osobe

Palestinsko ministarstvo zdravlja Hamasa saopštilo je da je u izraelskim bombaškim napadima u Pojasu Gaze poginulo 15.523 ljudi od početka rata 7. oktobra.
Ministarstvo zdravlja Hamasa: Od početka napada u Pojasu Gaze poginule 15.523 osobe
Foto: Beta/AP
U izraelskim vojnim operacijama pokrenutim u Gazi posle napada komandosa Hamasa na izraelskom tlu povređeno je 41.316 ljudi, rekao je portparol Ministarstva zdravlja Hamasa Ašraf al Kidreh.
 
Oko 70 odsto Palestinaca ubijenih u Gazi u ratu između Izraela i islamističkog pokreta su žene i deca, dodao je portparol.

Primirje koje je stupilo na snagu 24. novembra omogućilo je razmenu desetina talaca od 240 kidnapovanih i odvedenih u Gazu 7. oktobra.

Izraelci su oslobodili određeni broj palestinskih zatočenika.

Međutim, Hamas i Izrael nisu uspeli da se dogovore o produženju primirja koje je isteklo u petak ujutru.
 
Odmah je nastavljeno granatiranje Pojasa Gaze i raketna vatra Hamasa prema Izraelu.
 
Portparol Ministarstva je rekao da je tokom proteklih sati, 316 mrtvih i 664 povređenih izvučeno iz ruševina i prevezeno u bolnice, ali mnogi drugi su i dalje pod ruševinama.
  • Baba i Stričevi

    04.12.2023 11:09
    Šta je bilo, bilo je?
    The Nev Iorker, 20.02.2023. „...Itaman Ben-Gvir, koji ima četrdeset i šest godina, osuđen je po najmanje osam optužbi, uključujući podržavanje terorističke organizacije i podsticanje na rasizam, a sastavljanje krivične evidencije je bilo toliko dugo da je, kada se pojavio pred sudijom, „ Morali smo da promenimo mastilo na štampaču“, rekao je Dvir Kariv, bivši zvaničnik obaveštajne agencije Šin Bet.
    Itman Ben-Gvir je danas ministar nacionalne bezbednosti Izraela.
  • Djoko

    03.12.2023 18:09
    Srebrenica 6721 ubijenih, Gaza 15.523 ubijenih i jos ih ubijaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.