Otmica i ubistvo devojčice: Otac sve organizovao, ubica preko Beograda pobegao u Bugarsku

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski rekao je da je pet osoba osumnjičeno za ubistvo 14-godišnje devojčice u Skoplju i 74-godišnjeg muškarca u okolini Velesa.
Otmica i ubistvo devojčice: Otac sve organizovao, ubica preko Beograda pobegao u Bugarsku
Foto: Pixabay
Trojici osumnjičenih je određen pritvor, a traga se za jednom osobom koja se nalazi van zemlje. 
 
Ističe da je motiv ubistva devojčice koristoljublje i da je otac povezan s otmicom.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije, u koordinaciji sa javnim tužilaštvom, tokom protekle noći rasvetlilo je slučaj dvostrukog ubistva, rekao je Spasovski.
 
"Preduzete mere nisu nas dovele do izvršioca ovog gnusnog dela. Pet osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedno je van zemlje, a otac devojčice je priveden i saslušan", rekao je Spasovski.
Ističe da je motiv ubistva koristoljublje.
 
"Pri čemu je jedno od lica u dogovoru sa članom porodice organizovalo izvršenje krivičnog dela u cilju iznude novca od majke", poručio je Spasovski.
 
Istakao je da ubijeni muškarac iz Velesa nema nikakve veze sa ubijenom devojčicom.
 
"Zbog povezanosti sa jednim od osumnjičenih mu je oduzeto vozilo, pa je devojčica tim vozilom oteta nakon što je otac prethodno podelio informacije da je sama kod kuće", rekao je Spasovski.
 
"Glavni organizator i izvršilac koji je 27. novembra oko 11 časova ubio maloletnicu pištoljem bio je uplašen dokazima do kojih je Ministarstvo unutrašnjih poslova moglo da da dođe. Učiniću sve da ovo čudovište privedemo pravdi čim kroči na naše tlo", istakao je Spasovski.
 
Ljupčo Palevski Palčo, osumnjičen za ubistvo devojčice u Skoplju, iz Severne Makedonije je pobegao u Beograd, pa u Bugarsku.
 
Palčo je glavni organizator dve otmice i ubistva u Severnoj Makedoniji, a prema prvim informacijama MUP-a, on je i ubica V. G, rekao je Spasovski.
Prema njegovim rečima, Palčo je iz Severne Makedonije otišao u Beograd, pa u Bugarsku. Severnu Makedoniju je navodno napustio 30. novembra.
 
"Glavni organizator i izvršilac koji je, prema do sada utvrđenim dokazima, 27. novembra, negde oko 10 časova, ubio maloletnicu iz pištolja, uplašen zbog dokaza do kojih policija može da dođe, napustio je zemlju i tragamo za njim", rekao je Spasovski.
  • Pravnica

    06.12.2023 16:40
    @dule
    Isto tako neko, znajući da je osuđen na doživotnu kaznu i da nema jače kazne od toga, može tokom boravka u zatvoru da ubije čuvara, drugog zatvorenika ili bilo koje drugo lice i šta onda?
  • Slavko

    05.12.2023 18:11
    Ostavka
    Pa evo ministar policije nek podnese ostavku,neki zlikovac ušao i izašao iz Beograda kao da niko ovde ne radi!
  • dule

    04.12.2023 15:28
    @Jedino ispravno
    04.12.2023 • 13:29
    Ubijena devojčica u Makedoniji
    Uredu smrtna kazna,ali to je spas za ubicu,ubiju ga,one je sve svoje probleme rešio!Treba on na doživotnu,mučiti ga na sve načine,po ceo dan da radi,da odradi što pojede u zatvoru,iskoristiti ga maksimalno,da pada od muke na nos svaki dan!



    I zamisli posle 10 godina se sazna da je nevino osudjen. Sta onda?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.