Putin na izložbi odbio da pritisne lažno dugme za lansiranje nuklearnog oružja

Predsednik Rusije Vladimir Putin obišao je izložbu o ruskim dostignućima u oblasti naoružanja, prilikom čega mu je prikazana simulacija tastera za nuklearno oružje, koji je on odbio da pritisne.
Putin na izložbi odbio da pritisne lažno dugme za lansiranje nuklearnog oružja
Foto: Beta/AP
Ruskom predsedniku je objašnjen dizajn sovjetske nuklearne bombe i prikazana je simulacija kontrolne table, prenosi Rojters.
Od početka rata u Ukrajini, Putin je često podsećao Zapad na veličinu i mogućnosti ruskog nuklearnog arsenala, govoreći da će svako ko pokuša da izvede nuklearni napad na Rusiju biti zbrisan sa lica zemlje, navodi britanska agencija.
Očekuje se da će Putin ovog meseca potvrditi da će se kandidovati za još jedan šestogodišnji predsednički mandat, na izborima koji treba da budu održani u martu sledeće godine.
  • Skoro kao ekspert

    05.12.2023 11:02
    Neće on to pritisnuti, previše uživa u životu, sada se sprema još 6 godina da produži svoje carevanje ...
  • Mare

    05.12.2023 07:48
    Pa da je pritisnuo, ta slika bi obišla svet brzinom munje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet