VIDEO Kim Džong Un plakao dok se obraćao ženama: "Rađajte više dece, molim vas"

Severnokorejski diktator Kim Džong Un rasplakao se na nedavnom skupu sa ženama, gde je pozvao na napore u borbi protiv pada nataliteta u zemlji.
Na snimku koji se munjevito proširio društvenim mrežama može se videti Kim Džong Un kako spušta pogled i briše suze s lica.
 
"Sprečavanje pada nataliteta i dobra briga o deci su naše dužnosti koje moramo obavljati dok radimo s majkama", citirala ga je novinska agencija Rojters. 
Ovo se dogodilo na Nacionalnom susretu majki organizovanom u Pjongjangu. Kim Džong Un je na skupu pozvao žene da rađaju više dece "za dobro stranke, revolucije i cele zemlje". 
 
Zahvalivši majkama na njihovoj ulozi u jačanju nacionalne moći, Kim Džong Un je rekao: "I ja uvek razmišljam o majkama kada mi je teško da se nosim s partijskim i državnim radom."
Populacijski fond Ujedinjenih nacija procenjuje da je stopa plodnosti u Severnoj Koreji iznosila 1,8 usred dugotrajnog pada stope tokom poslednjih decenija. To je i dalje više nego u nekim susednim zemljama. U Južnoj Koreji stopa plodnosti prošle godine je pala na rekordno nizak nivo od 0,78.
 
 
Japanska stopa plodnosti pala je na 1,26. Južna Koreja se takođe suočava s nedostatkom pedijatara, tvrdi se u izveštajima dok se u jednom gradu održavaju skupovi za pronalaženje partnera kako bi se povećao natalitet u zemlji.
 
Severna Koreja ima oko 25 miliona stanovnika. Izolovana zemlja suočena je s ozbiljnom nestašicom hrane zbog smrtonosne gladi 1990-ih i drugih prirodnih katastrofa.
  • @wer

    07.12.2023 14:12
    Ah, zato su znači Niger, Čad, Kongo, Somalija, CAR, Mali, Angola, Nigerija, Burundi i Benin u svetskom vrhu po broju dece, jer im se žene osećaju "bezbedno, sigurno i zadovoljno". Eto, naučili smo nešto novo.
  • wer

    07.12.2023 12:55
    @@DraganChe

    "Bezbedno, sigurno i zadovoljno". To mnoge zapadne zemlje nemaju. Naravno, mi jos manje.
  • @DraganChe

    07.12.2023 11:35
    Sva zapadne zemlje u kojima važi sve to što ste nabrojali, imaju nizak natalitet. Neće biti da su to preduslovi za rađanje više dece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.