VIDEO Kim Džong Un plakao dok se obraćao ženama: "Rađajte više dece, molim vas"

Severnokorejski diktator Kim Džong Un rasplakao se na nedavnom skupu sa ženama, gde je pozvao na napore u borbi protiv pada nataliteta u zemlji.
Na snimku koji se munjevito proširio društvenim mrežama može se videti Kim Džong Un kako spušta pogled i briše suze s lica.
 
"Sprečavanje pada nataliteta i dobra briga o deci su naše dužnosti koje moramo obavljati dok radimo s majkama", citirala ga je novinska agencija Rojters. 
Ovo se dogodilo na Nacionalnom susretu majki organizovanom u Pjongjangu. Kim Džong Un je na skupu pozvao žene da rađaju više dece "za dobro stranke, revolucije i cele zemlje". 
 
Zahvalivši majkama na njihovoj ulozi u jačanju nacionalne moći, Kim Džong Un je rekao: "I ja uvek razmišljam o majkama kada mi je teško da se nosim s partijskim i državnim radom."
Populacijski fond Ujedinjenih nacija procenjuje da je stopa plodnosti u Severnoj Koreji iznosila 1,8 usred dugotrajnog pada stope tokom poslednjih decenija. To je i dalje više nego u nekim susednim zemljama. U Južnoj Koreji stopa plodnosti prošle godine je pala na rekordno nizak nivo od 0,78.
 
 
Japanska stopa plodnosti pala je na 1,26. Južna Koreja se takođe suočava s nedostatkom pedijatara, tvrdi se u izveštajima dok se u jednom gradu održavaju skupovi za pronalaženje partnera kako bi se povećao natalitet u zemlji.
 
Severna Koreja ima oko 25 miliona stanovnika. Izolovana zemlja suočena je s ozbiljnom nestašicom hrane zbog smrtonosne gladi 1990-ih i drugih prirodnih katastrofa.
  • @wer

    07.12.2023 14:12
    Ah, zato su znači Niger, Čad, Kongo, Somalija, CAR, Mali, Angola, Nigerija, Burundi i Benin u svetskom vrhu po broju dece, jer im se žene osećaju "bezbedno, sigurno i zadovoljno". Eto, naučili smo nešto novo.
  • wer

    07.12.2023 12:55
    @@DraganChe

    "Bezbedno, sigurno i zadovoljno". To mnoge zapadne zemlje nemaju. Naravno, mi jos manje.
  • @DraganChe

    07.12.2023 11:35
    Sva zapadne zemlje u kojima važi sve to što ste nabrojali, imaju nizak natalitet. Neće biti da su to preduslovi za rađanje više dece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.