Tramp: Ako ponovo budem predsednik, biću diktator samo prvog dana, i bušićemo, bušićemo...

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će zloupotrebiti ovlašćenja i ponašati se kao diktator ako se vrati u Belu kuću, ali samo prvog dana mandata.
Tramp: Ako ponovo budem predsednik, biću diktator samo prvog dana, i bušićemo, bušićemo...
Foto: Pixabay
U razgovoru za Foks njuz, Tramp je odbio da isključi mogućnost da će zloupotrebiti položaj ako ponovo bude izabran za predsednika na izborima sledeće godine, nakon što je upitan o sve većim kritikama demokrata na njegov račun zbog retorike koju koristi.
 
Tramp, koji važi za favorita u trci za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, upitan je "da li obećava Americi da nikada neće zloupotrebiti moć za odmazdu prema bilo kome, ni pod kojim okolnostima", navodi Asošiejted pres.
"Osim prvog dana. Želim da zatvorim granicu i želim da bušim, bušim, bušim. Volim ovog tipa (novinara Foks njuza). On kaže: 'Nećeš biti diktator, zar ne?' Rekao sam: "Ne, ne, ne, samo prvog dana. Zatvaramo granicu i bušimo, bušimo, bušimo. Posle toga, nisam diktator", kazao je Tramp.
 
Tramp, predsednik od 2017. do 2021. protiv koga su ove godine podignute četiri optužnice za krivična dela, tokom intervjua je govorio za rivale da su "gamad" i ponovio da će težiti odmazdi nad protivnicima jer je izložen "politički motivisanom krivičnom gonjenju".
Trampova predizborna retorika i njegovi planovi za drugi predsednički mandat, koji uključuju otpuštanje velikog dela federalne birokratije i targetiranje rivala, izazivaju nespokoj kod demokrata.
 
Predsednik SAD Džozef Bajden iz Demokratske stranke, upozorava da je Tramp "rešen da uništi američku demokratiju".
 
Bajden je ove nedelje izjavio da nije siguran da bi se kandidovao za drugi mandat da Tramp nije u trci, i dodao da "ne može da mu dozvoli da pobedi".
 
Tramp, koji je između ostalog optužen za pokušaj poništavanja rezultata predsedničkih izbora 2020. godine, na kojima je izgubio od Bajdena, rekao je u subotu da je aktuelni šef države "stvarni razarač američke demokratije".
 
On je ponovio tvrdnju da četiri optužnice koje su podignute protiv njega pokazuju da Bajden "zloupotrebljava federalni pravosudni sistem" kako bi naštetio svom glavnom rivalu. Tramp je obećao da će krivično goniti Bajdena ako pobedi na izborima u novembru 2024. godine.
  • Iguman

    07.12.2023 11:17
    @ temerinac
    E, baš si našao mustru za predsednika.Jeremiceva stranka vidi Vojvodinu kao spajz. E, takvi nama Vojvodjanima netrebaju ni u komšiluku.
  • Temerinac

    07.12.2023 10:29
    U Americi krenula predizborna kampanja, a jedino još ovaj slabašni i plašljivi Vučić tvrdi da je pod pritiskom da prizna nezavisnost Kosova ?!
    Pa kako možeš biti pod pritiskom, kad je u Americi predizborna kampanja i niko se ne bavi Srbijom ? I teme su im sasvim druge, i nemaju vremena da se bave Srbijom, a verovatno će i Tramp da pobedi, što je još bolje po nas ?
    Najbolje rešenje za Srbiju je da sklonimo plašljivog predsednika na našim izborima, kako mu se nebi priviđali pritisci kojih nema, i da dovedemo stabilnog, čvrstog predsednika Srbije kakav je potreban u uslovima novog svetskog poretka.
    Ajd da kažem, mada se neki neće složiti, mišljenja sam da je Srbiji potreban predsednik tipa ličnosti kao što je Jeremić, koji je čvrst, a opet sve u svetu diplomatije poznaje i istočne i zapadne i južne.
  • delka

    07.12.2023 08:52
    Ako mu to ne uspe, neka traži srpsko državljanstvo. Ovde baš vole otkačene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.