Medvedev: Najrealniji rizik od sukoba Rusije i NATO još od kubanske krize

Dmitrij Medvedev kaže da od kubanske raketne krize 1962. pretnja direktnog sukoba između Rusije i NATO, koji bi mogao da dovede do Trećeg svetskog rata, nikada nije bila tako stvarna kao sada.
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je na Telegramu napisao da će američka administracija nesumnjivo obezbediti dodatna finansijska sredstva za režim u Kijevu, ako ne ove godine, onda sledece, kako bi "po svaku cenu održala svoje ratom vođene poslovne poduhvate".
"Nikada ranije u istoriji SAD Bela kuća nije izvukla toliko novca iz saveznog budžeta za zemlju iz C lige koja je na ivici kolapsa", rekao je on, misleći na Ukrajinu.
Za Ukrajinu je rekao da je igrala ne tako skriveno ulogu u otvorenim korupcijskim šemama u koje su, kako kaže, direktno umešani aktuelni šef SAD i članovi njegove porodice.
  • Zamenik zamenika

    08.12.2023 15:31
    Šta mislite kako su živele i glavom bez obzira pobegle sve bivše sovjetske republike i kako su živele države istočne Evrope pod okupacijom SSSR kao što su Slovačka,Mađarska, Poljska(prosečna plata 1800€), Rumunija kada su što dalje pobegle od Rusije, sve jedna uvele sankcije Rusiji, sve i jedna postale članice EU i NATO što im je garant odbrane od okupatora.I jedini garant opstanka Srbije je njeno punopravno članstvo u EU.
  • Ranko

    08.12.2023 14:22
    Još je rusima žao što se sovjetska imperija raspala pa bi opet da osvajaju. Nije im bilo dosta 10 godina ratovanja u Avganistanu, posle u Siriji, da ne nabrajam novije, nego bi sada još da osvajaju baltik i ponovo Poljsku. I da, Rusi podržavaju separatizam u Moldaviji i Ukrajini.
  • Професор

    08.12.2023 14:17
    Даће Бог да је никада не употребите а остварите жељени нам циљ доминације на Евроазијском континенту. Уз поздрав догодине у Призрену и Одеси.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.