Šest osoba poginulo, više od 20 povređeno u jakoj oluji u Tenesiju

U jakoj oluji koja je juče zahvatila južnu američku državu Tenesi poginulo je šest osoba, više od 20 povređenih prebačeno je u bolnice, a domovi i poslovni prostori oštećeni su u mnogim gradovima.
Troje ljudi, među kojima i jedno dete, poginulo je kada je tornado pogodio okrug Montgomeri severno od Nešvila blizu granične linije sa saveznom državom Kentaki, objavili su lokalni zvaničnici.
 
Za sada se ne znaju detalji za još tri poginule osobe.
U snimcima koje je objavila vatrogasna služba Klarksvila preko društvenih mreža vide se oštećene kuće i krhotine razbacane po dvorištima, prevrnut traktor sa prikolicom na autoputu i oštećenja na zidovima zgrada.
 
"Ovo su strašne vesti. Grad je uz porodice koje su izgubile voljene, tu smo da im pomognemo", naveo je gradonačelnik Klarksvila Džo Pits u saopštenju.
Iz kancelarije šerifa okruga Montgomeri navodi se da je tornado pogodio tu oblast juče oko 14 sati. Otvoreno je sklonište u lokalnoj školi za ljude čiji su domovi oštećeni.
 
Gradonačelnik Pits je rekao da je načinjena velika šteta i pozvao meštane da ostanu u svojim kućama ako mogu, a one kojima je potrebna pomoć da pozovu i ona će im odmah biti upućena.
 
Nacionalna meteroološka služba izdala je više upozorenja za tornado u Tenesiju i navela da planira da nadzire oblast u Kentakiju.
 
Više od 80.000 domaćinstva ostalo je sinoć bez struje u Tenesiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.