Iz grčkog zatvora pušteno 30 navijača Dinama

Trideset navijača Dinama iz Zagreba, koji su bili u grčkim zatvorima zbog ubistva navijača AEK-a u neredima uoči utakmice u Atini, pušteni su na slobodu i trebalo bi da budu deportovani.
Iz grčkog zatvora pušteno 30 navijača Dinama
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako je preneo Frans pres, izvori iz pravosuđa naveli su da "nisu pronađeni dokazi" koji povezuju te ljude sa ubistvom navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa, u neredima koji su se dogodili 7. avgusta u Atini, uoči utakmice trećeg kola kvalifiakcija za Ligu šampiona.
 
Njihovo oslobađanje predviđa kauciju od po 1.000 evra uz zabranu ulaska u Grčku.
Grčki ministar spoljnih poslova Jorgos Gerapetritis razgovarao je u petak sa hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem i obavestio ga je o puštanju hrvatskih navijača, ali nije naveo tačan broj.
 
Kako je preneo Frans pres, tih 30 navijača su deo od 102 pripadnika navijačke grupe Bed Blu Bojs koji su uhapšeni posle nereda u Atini u avgustu.
 
Izvor francuske agencije naveo je da još 65 navijača iz te grupe traže puštanje na slobodu.
 
Oni su optuženi za nanošenje opasnih telesnih povreda i nasilje.
 
Jedan 35-godišnji Grk, koji je takođe uhapšen i stavljen u istražni zatvor, pušten je u novembru uz zabranu napuštanja zemlje.
 
Smrt navijača AEK-a šokirala je evropski fudbal i Grčku, koja ima mnogo problema sa nasiljem na fudbalskim utakmicama, uprkos brojnim merama. Vlasti su prošle godine uvećale maksimalnu zatvorsku kaznu za nerede, sa šest meseci na pet godina.
 
  • Realista

    10.12.2023 15:53
    Kauboji i indijanci?
    Ček bre, sedeli su u pritvoru mesec, dva i nije pronađen inkriminišujući dokaz? I sad ih deportuju? Gde? Van EU? Vidim da se grčkom pravosuđu smeši odstetni zahtev masnog iznosa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.