Sudar vozova pekinškog metroa, više od 500 povređenih

Dva vozila metroa sudarila su se u Pekingu, gde je veliki sneg napadao na koloseke, nakon čega je 515 osoba prevezeno u bolnicu, od kojih 102 sa prelomima kostiju, saopštile su gradske vlasti.
Od povređenih, 25 su bili pod nadzorom, a 67 je ostalo na daljem bolničkom lečenju.
 
Nesreća se dogodila u četvrtak uveče u zapadnom, brdskom delu grada, na nadzemnom delu pruge, na ruti metro linije Čangping, javlja AP.
U prednjem vozilu se zbog klizavog koloseka aktiviralo automatsko kočenje, ali su onom iza njega, koje se nalazilo na silaznoj deonici, proklizali točkovi i nije uspelo da zakoči na vreme.
 
Neuobičajeno obilan sneg počeo je da pada u sredu, što je tada dovelo do obustaje saobraćaja i zatvaranje određenih škola.
Upozorenja ostaju na snazi zbog poledice na putevima, ekstremne hladnoće i najavljenih daljih padavina i očekuje se da temperature tokom noći padnu na -11 stepeni Celzijusa.
 
Nisu prijavljeni smrtni slučajevi u zimskim olujama koje su zahvatile severnu Kinu, gde će temperature u određenim provincijama opasti na -40 stepeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.