U Gazu stigao konvoj pomoći od 750 tona hrane

Svetski program za hranu (WFP) objavio je da je u Gazu stigao konvoj od 750 tona pomoći u hrani.
U Gazu stigao konvoj pomoći od 750 tona hrane
Foto: Beta/AP
To je prvi konvoj koji je stigao na tu teritoriju iz Jordana od početka rata između Izraela i Hamasa. 
 
Konvoj od 46 kamiona koji su organizovali WFP i jordanska nevladina organizacija JHCO, prevezao je 750 tona hrane, a za organizaciju toga bile su potrebne nedelje koordinacije sa svim stranama, saopštila je ta UN agencija.
Konvoj je prošao preko graničnog prelaza Kerem Šalom između Izraela i Gaze.
 
Izrael je u petak odobrio privremeno slanje pomoći Gazi preko svog graničnog prelaza Kerem Šalom, čime je otvorena nova ruta snabdevanja te enklave posle višenedeljnih pritisaka.
Predstavnik WFP u Palestini rekao je da je uspostavljanje koridora preko Jordana povećalo protok pomoći i da će se na taj način omogućiti slanje više pomoći i više kamiona tim putem.
 
"Zahvalni smo svima koji su to omogućili. Radi se o obećavajućoj etapi koja će nadamo se omogućiti trajniji i veći pristup da se brže stigne do više ljudi u Gazi", rekao je Samer Abdel Džaber.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet