Šri Lanka: Više od 1.000 zatvorenika pušteno iz zatvora na Božić

Više od 1.000 zatvorenika u Šri Lanki iskoristilo je predsedničko pomilovanje za Božić i oslobođeno je, saopštili su izvori bliski zatvorskoj službi.
Šri Lanka: Više od 1.000 zatvorenika pušteno iz zatvora na Božić
Foto: Pixabay

Među 1.004 osobe koje su puštene na slobodu su i građani koji nisu platili kazne za razne prekršaje, naveli su isti izvori.

Šri Lanka, naseljena uglavnom budistima, objavila je kolektivnu amnestiju u maju na Dan Vesaka, kada se obeležava stanje prosvetljenja i smrt Bude.

Nedelju dana pre Božića, policija Šri Lanke izvela je veliku operaciju protiv droge, koju su aktivisti za ljudska prava kritikovali zbog nedostatka zakonskih naloga i prethodnih istraga.
 
Uhapšeno je gotovo 13.700 osumnjičenih trgovaca ljudima koji će morati da prođu program detoksikacije u vojnim centrima, saopštila je policija.
 
Zatvori u toj ostrvskoj državi su poznati po tome što su pretrpani.
 
Prema nedavnim zvaničnim podacima, ima oko 30.000 pritvorenika u infrastrukturi predviđenoj za 11.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.