Bivši ministri poljoprivrede Crne Gore optuženi za zloupotrebu položaja

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv bivših ministara poljoprivrede Petra Ivanovića i Budimira Mugoše.
Bivši ministri poljoprivrede Crne Gore optuženi za zloupotrebu položaja
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako piše RTCG, optužnica je podignuta zbog sumnje da su učinili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, prilikom dodele sredstava iz kredita Razvojnog fonda Abu Dabija od 2015. do 2017. godine.
 
Optužnica je podignuta i protiv bivšeg direktora IRF-a Zorana Vukčevića. Kako je saopšteno iz SDT-a na optužnici je i Blagota Radulović, bivši direktor Direktorata za plaćanje u Ministarstvu poljoprivrede.
"Specijalno državo tužilaštvo je Specijalnom odeljenju za suđenje za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda, predalo optužnicu protiv okrivljenih bivših ministara poljoprivrede i ruralnog razvoja i bivšeg direktora Direktorata za IPARD plaćanje u tadašnjem Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja: P.I, B.M. i B.R. zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, prilikom dodele sredstava iz kredita Razvojnog fonda Abu Dabija, u periodu od 2015. do 2017. godine", saopšteno je iz SDT-a.
RTCG piše da slučaj Abu Dabi fond godinama drži pažnju javnosti i da je sve počelo 2015. godine.
 
Tada su tadašnji ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović i direktor Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukčević, potpisali sa predstavnicima "Abu Dabi fonda za razvoj" Sporazum o dugoročnom kreditiranju crnogorske poljoprivrede u iznosu od 50 miliona dolara.
 
Nekoliko godina kasnije, kompletna dokumentacija o dodeli kredita iz sredstava Abu Dabi fonda završila je u Specijalnom policijskom odeljenju.
Pokrenuta je istraga, a u novembru 2021. godine je Ivanoviću skinut poslanički imunitet.
  • Samo pitam

    30.12.2023 12:28
    Uh koliko hapšenja, prekinutih lanaca krijumčarenja droge, cigareta, korupcije....

    Da li to znači da, iako znamo da je nama DALEKO milija Rusija i BRICS, da jednom ako slučajno greškom ipak rešimo da postanemo deo kontinenta gde živimo - da će i kod nas morati da hapse dilere i proizvođače droge, najveće sponzore vlasti korumpirane političare, povlaštene izvođače i dobavljače po trostrukoj ceni bez tendera, korumpirane tužioce, sudije, policajce sa suludom imovinom bez porekla .... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet