Si Đinping u novogodišnjoj poruci: Kina će sigurno ponovo biti ujedinjena

Kina će sigurno ponovo biti ujedinjena, rekao je danas predsednik Si Đinping u svom novogodišnjem govoru.
"Svi Kinezi sa dve strane Tajvanskog moreuza treba da budu povezani zajedničkim ciljem i da dele slavu obnove kineske nacije", rekao je kineski predsednik u govoru koji je prenosila zvanična kineska televizija CCTV.

Si je tokom svog sastanka sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom u novembru već ocenio da je ponovno ujedinjenje sa Tajvanom "neizbežno".

Kina smatra Tajvan svojom provincijom koju još nije uspela da ujedini sa ostatkom svoje teritorije od kraja građanskog rata 1949. godine.
 
Tajvan navodi da je Peking poslednjih meseci pojačao vojni pritisak oko ostrva uoči predsedničkih izbora u januaru.
  • tombus

    31.12.2023 22:08
    I ja se nadam da ću sledeće godine pripojiti komšijin stan koji već dugo smatram svojim. Boli me za komšiju i kućni savet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet