Neredi i u Holandiji: Uhapšeno više od 200 osoba, povređeni policajci, poginuo mladić zbog vatrometa

Desetine policajaca je povređeno, a najmanje 200 ljudi pritvoreno je širom Holandije u neredima koji su obeležili novogodišnju noć u toj zemlji.
Neredi i u Holandiji: Uhapšeno više od 200 osoba, povređeni policajci, poginuo mladić zbog vatrometa
Foto: Beta/AP
Prema policijskim izveštajima jedan mladić nastradao je u incidentu s vatrometom.
 
Novogodišnju noć u Holandiji pratili su vandalizam, paljevine i napadi na policiju, a novinska agencija ANP, pozivajući se na policijske izvore, javila je o više desetina povređenih policajaca.
Policijski odredi su intervenisali širom zemlje pomažući vatrogasnim brigadama koje su napadnute vatrometom dok su pokušavale da ugase brojne požare.
 
U gradu Harlemu, 19-godišnji mladić preminuo je od povreda koje je zadobio u incidentu sa vatrometom 31. decembra, nešto pre ponoći, saopštila je policija.
Policija je u nekoliko gradova napadnuta pirotehničkim sredstvima i kamenicama, što je ocenjeno kao noć ozbiljnih incidenata i "neprihvatljivog" nasilja.
 
U Roterdamu je policija saopštila da je u tom gradu zapaljeno više od 100 automobila, električnih skutera i drugih vozila, dok su u Amsterdamu, Hagu i drugim gradovima bili potrebni odredi za suzbinanje nereda da bi rasterali nasilnu masu.
 
Interventne policijske jedinice policije sukobile su se s nasilnicima u nekoliko gradova, a mnogi od njih, sa maskama na licu, namerno su želeli sukobe s policijom.
 
Prema izveštajima lokalnih medija, zone zabrane korišćenja petardi i drugih pirotehničkih sredstava nisu bile poštovane u mnogim gradovima Holandije.
  • miloš

    03.01.2024 07:41
    Stvarno ti Holandezi kako vole da prave nerede i da se tuku sa policijom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.