U Gazi do sada ubijeno više od 22.000 Palestinaca: Najviše žena i dece

Ministarstvo zdravlja u Pojasu Gaze, kojim vlada Hamas, objavilo je da je u izraelskim vojnim operacijama u Pojasu Gaze poginulo 22.185 Palestinaca od početka rata 7. oktobra.
U Gazi do sada ubijeno više od 22.000 Palestinaca: Najviše žena i dece
Foto: Beta/AP

U poslednja 24 sata ubijeno je 207 ljudi, naveo je isti izvor, ne precizirajući koliko je među njima boraca, a koliko civila. Kako je ranije saopšteno dve trećine ubijenih su žene, deca i maloletnici.

Od poočetka rata ranjeno je 57.035 Palestinaca, prenela je agencija Frans pres.

U Izraelu je ubijeno oko 1.200 ljudi, većinom civila i najviše njih u napadima Hamasa na južnu izraelsku teritoriju 7. oktobra. Tog dana je oteto oko 240 ljudi i odvedeno u Pojas Gaze.
 
Izraelske vlasti navode da je 129 talaca još uvek zatočeno.
 
U izraelskim kopnenim operacijama u Pojasu Gaze poginulo je 170 vojnika.
  • Šta

    02.01.2024 17:09
    @Pera
    Ima pravo na genocid? Interesantan koncept "odbrane".
  • Pera

    02.01.2024 13:23
    Nesto nemam poverenja u vladju koju su formirali teroristi. Palestinci su ovo prvi zapoceli, godinama raketiraju Izrael a Izrael ima pravo da se brani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.