Predsednica Harvarda podnela ostavku usled optužbi za plagijarizam i antisemitizam na univerzitetu

Predsednica američkog Univerziteta Harvard Klodin Gharej podnela je danas ostavku nakon velikog broja kontroverzi koje su pratile njen kratkotrajni mandat, objavio je list "Harvard Krimson".
Predsednica Harvarda podnela ostavku usled optužbi za plagijarizam i antisemitizam na univerzitetu
Foto: Pixabay

"Teška srca, ali i uz veliku ljubav prema Harvardu, saopštavam da ću se povući povući sa mesta predsednika", navela je Gej, koja je bila prva žena i Afroamerikanka na čelu Harvarda.

Njen mandat je najkraći mandat predsednika Harvarda u istoriji tog univerziteta od njegovog osnivanja 1636. godine, s obzirom na to da je na funkciji provela šest meseci i dva dana.

Gej je podnela ostavku usled velikog broja optužbi na njen račun za plagijarizam i sumnji u njenu sposobnost da odgovori na antisemitizam na kampusu.
 
Ostavka predsednice jednog od najeminentnijih univerziteta u SAD dolazi samo tri nedelje nakon što su čelnici Harvarda pružili jednoglasnu podršku Klodin Gej.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet