Austrija pooštrava kazne za brze vozače: Pogledajte u kojim slučajevima se trajno oduzima vozilo

Austrija povećava kazne za prebrze vozače. Od marta 2024. vozači koji prebrzo voze neće samo platiti visoke novčane kazne, već im se u ekstremnim slučajevima može i oduzeti automobil.
Austrija pooštrava kazne za brze vozače: Pogledajte u kojim slučajevima se trajno oduzima vozilo
Foto: Pixabay

Kako prenosi Index.hr, kriterijumi prema kojima će se oduzimati vozila su:

U urbanim područjima: Ako se dopuštena brzina prekorači za više od 60 km/h, automobil se može odmah oduzeti na dve nedelje.
 
Izvan naselja: Ako se prekorači brzina za više od 70 km/h, vozilo se može oduzeti na licu mesta na dve nedelje.
 
Trajno: Ako vozite preko 80 km/h u urbanim sredinama ili preko 90 km/h izvan grada, vozilo vam može biti trajno oduzeto. Potom će se naći na aukciji u Austriji, piše Fenix Magazin.
Kazne za prekoračenje brzine u Austriji:
 
Blaga prekoračenja brzine: Ako prekoračite brzinu za manje od 20 km/h, kazna se obično određuje kao novčani prekršaj. Zavisno od visine prekoračenja brzine, kazna se kreće od 30 do 70 evra, prenosi Index.hr.
 
Srednja prekoračenja brzine: Ako prekoračite brzinu za 20 do 40 km/h, to se smatra srednjim prekoračenjem brzine. Kazna mogu iznositi od 70 do 160 evra, a uz kaznu se može dodati i oduzimanje bodova s vozačke dozvole.
Velika prekoračenja brzine: Ako prekoračite brzinu za više od 40 km/h, to se smatra velikim prekoračenjem brzine. Za takve prekršaje kazne su puno strože. Kazne za velika prekoračenja brzine uključuju novčane kazne koje se kreću od 70 do 2180 evra, oduzimanje bodova i mogućnost oduzimanja vozačke dozvole na određeno vreme.
  • Zamenik zamenika

    05.01.2024 17:00
    U čitavoj Španiji je ograničenje brzine 30 km/h u svim naseljenim mestima na putu sa po jednom trakom u jednom pravcu . To pravilo je ove godine uveo i Amsterdam .
  • bubrežnjak

    05.01.2024 11:48
    ....
    Najbolje da guramo kola ili da ih bacimo u smeće

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.