Austrija pooštrava kazne za brze vozače: Pogledajte u kojim slučajevima se trajno oduzima vozilo

Austrija povećava kazne za prebrze vozače. Od marta 2024. vozači koji prebrzo voze neće samo platiti visoke novčane kazne, već im se u ekstremnim slučajevima može i oduzeti automobil.
Austrija pooštrava kazne za brze vozače: Pogledajte u kojim slučajevima se trajno oduzima vozilo
Foto: Pixabay

Kako prenosi Index.hr, kriterijumi prema kojima će se oduzimati vozila su:

U urbanim područjima: Ako se dopuštena brzina prekorači za više od 60 km/h, automobil se može odmah oduzeti na dve nedelje.
 
Izvan naselja: Ako se prekorači brzina za više od 70 km/h, vozilo se može oduzeti na licu mesta na dve nedelje.
 
Trajno: Ako vozite preko 80 km/h u urbanim sredinama ili preko 90 km/h izvan grada, vozilo vam može biti trajno oduzeto. Potom će se naći na aukciji u Austriji, piše Fenix Magazin.
Kazne za prekoračenje brzine u Austriji:
 
Blaga prekoračenja brzine: Ako prekoračite brzinu za manje od 20 km/h, kazna se obično određuje kao novčani prekršaj. Zavisno od visine prekoračenja brzine, kazna se kreće od 30 do 70 evra, prenosi Index.hr.
 
Srednja prekoračenja brzine: Ako prekoračite brzinu za 20 do 40 km/h, to se smatra srednjim prekoračenjem brzine. Kazna mogu iznositi od 70 do 160 evra, a uz kaznu se može dodati i oduzimanje bodova s vozačke dozvole.
Velika prekoračenja brzine: Ako prekoračite brzinu za više od 40 km/h, to se smatra velikim prekoračenjem brzine. Za takve prekršaje kazne su puno strože. Kazne za velika prekoračenja brzine uključuju novčane kazne koje se kreću od 70 do 2180 evra, oduzimanje bodova i mogućnost oduzimanja vozačke dozvole na određeno vreme.
  • Zamenik zamenika

    05.01.2024 17:00
    U čitavoj Španiji je ograničenje brzine 30 km/h u svim naseljenim mestima na putu sa po jednom trakom u jednom pravcu . To pravilo je ove godine uveo i Amsterdam .
  • bubrežnjak

    05.01.2024 11:48
    ....
    Najbolje da guramo kola ili da ih bacimo u smeće

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet