Predsednici Srbije, Bugarske i Mađarske objavili deklaraciju "za odbranu porodičnih vrednosti"

Predsednici Srbije, Bugarske i Mađarske objavili su zajedničku deklaraciju za odbranu porodičnih vrednosti kojom su, kako su naveli, "digli glas za značaj porodice u današnjem svetu".
Predsednici Srbije, Bugarske i Mađarske objavili deklaraciju "za odbranu porodičnih vrednosti"
Foto: 021.rs

"Uvereni smo da su porodice temelj našeg društva, izvor naših vrednosti i snaga naših nacija", naveli su u novogodišnjoj deklaraciji Aleksandar Vučić, Rumen Radev i Katalin Novak.

U deklaraciji objavljenoj prvog dana nove godine na veb stranici predsedništva Mađarske, troje predsednika okupljenih u Mrežu predsednika naklonjenih porodici navode da "porodica pruža podršku, vođstvo i ljubav i oblikuje karakter i identitet".
 
"Porodica je i najbolja sredina za odgajanje dece, koja određuju puteve naših naroda i oblikuje budućnost naše planete. Jake porodice garantuju kulturu odgovornosti koja doprinosi održivosti i smanjuje pretnje klimatskih promena", dodaje se u tekstu koji su preneli i bugarski mediji.
Potpisnici deklaracije izrazili su uverenje da "porodice zaslužuju zaštitu, pomoć i priznanje od strane država i društava"  naglasivši da snažno podržavaju "politike koje promovišu dobrobit porodica i jačaju porodičnu koheziju, pružaju podsticajno okruženje za zasnivanje porodice, omogućavaju ženama da se ostvare i kao majke i kao profesionalci, podržavaju one kojima je to potrebno i obezbeđuju sigurnu budućnost za decu".
 
Uz novogodišnje čestitke i ocenu da je "početak svake godine pravi trenutak da se uči iz prošlosti i planira budućnost, da se obnove optimizam i nada", predsednici Bugarske, Mađarske i Srbije  pozvali su građane svojih zemalja da "i u Novoj godini nastave da neguju porodicu kao najvažniju instituciju" u društvu.
 
Objavljivanje zajedničke deklaracije inicirala je mađarska predsednica Katlin Novak, kao rezime razgovora vođenih tokom Demografskog samita u Budimpešti u septembru 2023, preneli su bugarski mediji.
  • Професор

    06.01.2024 11:25
    Муж жена и барем троје деце идеална породица за опстанак нас али и свих Европљана.
  • Simka

    05.01.2024 17:27
    Vucic i nacionalna penzija
    Vucicu, zenama za 5to dete daj nacionalnu penziju u rangu sportista sa zlatom na OI ili bar estradnih umetnika...
  • zztop

    05.01.2024 14:59
    Putin i lukašenko će biti ponosni na njih ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet