Sarajevo se priprema da obeleži 40 godina od Zimskih olimpijskih igara, stižu gosti

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić poručila je da će Sarajevo 2024. godine, obeležavanjem 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara, pokazati da je i dalje srce Evrope.

Na konferenciji za novinare predstavljen je program obeležavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine, koji će se održati u februaru, prenosi Klix.ba.

"Ponosni smo što pripadamo porodici olimpijskih gradova, a danas na zimske olimpijske igre imamo samo najlepša sećanja. Želimo da ponovo osetimo olimpijski dug, da ova godišnjica obeležavanja bude bogata kako sportskim, tako i kulturnim događajima", rekla je Karić.

Predsedavajući gradskog veća Sarajevo i organizacionog odbora obeležćavanja jubileja Jasmin Ademović poručio je da je Olimpijada predstavila Sarajevo u svetlu mladosti, mira, prijateljstva, ljubavi i svega što olimpizam nosi u sebi.
 
 
Sarajevo je tih dana bilo glamurozno mesto okupljanja sportista, turista i novinara iz celog sveta, rekao je Ademović.
 
"Sa ponosom možemo reći da će naši gosti biti prvi osvajač olimpijske medalje za Jugoslaviju Jure Franko, ali i britanski par u klizanju Džejn Torvil i Kristofer Din, kao i drugi dobitnici olimpijskih medalja, visoki zvaničnici međunarodnog olimpijskog komiteta, evropskog olimpijskog komiteta", naglasio je Ademović.
  • Vucko

    08.01.2024 17:52
    Auuuuuuuu
    Nazalosr, koliko para toliko i muzike. Za svaku pohvalu je napor troclanog predsednistva OK BiH da sacuva secanje na zajednicku "buducnost". Olimpijske igre su vece od svih nasih posebnosti i vrlo je vazno negovati tradiciju zajednickih uspeha umesto kulta poraza i traganja za krivicom onog "drugog i treceg". Iz danasnje perspektive jasno je da nismo kapitalizovali igre niti u materijalnom niti u vrednosnom smislu. Dobro je da smo bar danas svesni da moramo tragati za onim sto nas povezuje, naspram "rovova" i distanci, kako na nasem bunjistu, tako i u regionalnoj saradnji. Nikada nije kasno.
  • V

    08.01.2024 17:06
    Pre 40 god ste bili Evropa a danas ste vise Arabija.
    Ali ako vam je za utehu ni Evropa nije ni nalik Evropi od pre 40 god.
  • Na zalost

    08.01.2024 16:37
    Zaista ne znam cime se hvale. Nisu usleli da obnove bob stazu i jos neke sadrzaje. Dosta borilista je bez osnovne infrastrukture, bez asfalturanog puta i osvrtljenja nocu. O kanalizaciji da ne govorim. Pre par gonina je bila zimska umiverzijada, nisu ni to isloristili kako treba za infrastrukturu. Sve sto vredi je otislo, sad odlaze svi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.