VIDEO: Snimak neofašista koji salutiraju kao da je 1924. godina, a koji je potresao Italiju

Italijanski opozicioni lideri pozvali su desničarsku vladu Đorđe Meloni da zabrani neofašističke grupe.
Ovo je zatraženo nakon što se pojavio snimak na kom stotine osoba uzvikuju fašistički pozdrav i salutiraju tokom događaja u Rimu.
 
Grupa se okupila ispred bivšeg sedišta Italijanskog socijalnog pokreta (MSI), neofašističke stranke osnovane nakon Drugog svetskog rata, koja je na kraju prerasla u stranku Braća Italije (Fratelli d' Italia).
Razlog okupljanja u nedelju bila je 46. godišnjica ubistva trojice militanata iz omladine sada već nepostojeće stranke, piše Gardijan.
 
Na videu stotine osoba u crnom stoje u redovima, a zatim salutiraju desnom ruku tri puta uzvikujući "prisutni". Militant tada uzvikuje "Za sve poginule saborce!" - tipičan poklič neofašista.
Eli Šlajn, liderka Demokratske partije, opisala je ovaj događaj rečima: "Rim, 7. januara 2024. Osećaj je kao da je 1924".
 
Snimak možete pogledati u nastavku:
 
  • Ae

    10.01.2024 02:27
    E
    Hvala bogu da neko brani obruc oko nas, da li je istina to sto sam rekao?
  • Пеле

    09.01.2024 10:16
    Ах та дивна ЕУ, у целој Европи је катастрофално стање, као у време пред други светски рат.
  • Mr. No

    09.01.2024 08:30
    Kuda plovi ovaj brod
    Napredni italijanski neofašisti ulivaju nadu kriminalizovanoj srpskoj vlasti da se deru dok ne pocepaju dupe. Ovo je slika koju sanja "vrhovni" komandant i njegovi poltroni od ministarskih fotelja do metle čistačica u domovima zdravlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet