Izraelski političar ponovio: Gazu treba spaliti jer tamo nema nevinih

Izraelski političar Nisim Vaturi ponovio je danas svoj poziv da se Gaza spali, rekavši da "tamo nema nevinih".
Izraelski političar ponovio: Gazu treba spaliti jer tamo nema nevinih
Foto: Beta/AP
Vaturi, zamenik predsednika izraelskog parlamenta (Kneseta), izjavio je u novembru da Izrael mora da uradi "ništa manje nego da spali Gazu" i da je "satre", ocenivši da je "Gaza Hamas".
On je danas rekao za radio Hakol Baramah da ne žali zbog svojih reči i da stoji iza njih, dodajući da je "bolje spaliti zgrade nego da se vojnici povrede".
Aludirajući na Palestince koji su ostali na severu Gaze posle ponovljenih naredbi izraelske vojske da odatle odu na jug, Vaturi je rekao da ih ima sto i da on za njih nema milosti.
 
"Potrebno je da ih eliminišemo", rekao izraelski političar dan pre ročišta u Međunarodnom sudu pravde, u kojem je Južnoafrička Republika optužila Izrael za genocid.
  • B

    10.01.2024 13:55
    zivela ljudska prava
    Hoce ga sad osuditi Amerika?
    A da...
  • Branko

    10.01.2024 13:05
    Govor mrznje? Sovinizam? Poziv na genocid? Ako ovaj govor to nije,onda nista nije na ovome svetu.
  • Johnny

    10.01.2024 12:51
    Čovečanstvu je suđeno da ponavlja greške iz prošlosti. Ovakvo čovečanstvo ne treba da postoji. Nismo zaslužili postojanje na ovoj planeti i u ovom univerzumu, u ovakvom obliku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.