Ambasada SAD osudila incidente nasilja i zastrašivanja širom BiH

Ambasada SAD-a u BiH najoštrije je osudila nedavne incidente nasilja i zastrašivanja, koji su se dogodili širom Bosne i Hercegovine.
Ambasada SAD osudila incidente nasilja i zastrašivanja širom BiH
Foto: 021.rs
"Neprihvatljivo je da su bošnjački stanovnici Vlasenice i Potočara bili izloženi pretnjama i ksenofobičnim uvredama, te da je napadnuta kuća srpske porodice u Mostaru", navodi se u saopštenju američke ambasade u BiH.
Isto tako, dodali su, veličanje srpskih ratnih zločinaca u Višegradu i paljenje zastave Republike Srpske u Zenici bile su neodgovorne provokacije koje su povećavale tenzije i služile za podelu tih zajednica.
"Stoga, SAD osuđuju sve akte nasilja i netolerancije zbog toga što one narušavaju društvenu koheziju i na kraju ugrožavaju bezbednost i stabilnost BiH", naglasili su u saopštenju.
 
Iz američke ambasade istakli su da je odgovornost vlasti na svim nivoima, posebno političkih lidera u zemlji, da promovišu okruženje koje pogoduje pomirenju.
 
"Podržavamo one širom zemlje koji rade na promovisanju pomirenja, kao i na podršci miru i stabilnosti u BiH", zaključuju se u saopštenju.
  • Plaćač poreza

    12.01.2024 13:50
    Vučić bi ponovo da drži Sarajevo pod opsadom i da granatira Dubrovnik i da vrši teror nad Albancima ali sreća pa nema čime.Dobro je da je NATO i kosovska policija sprečila da terorizam u Banjskoj preraste u oružani sukob. Zato Vučić ima propalu ideju o ponovnom osnivanju vojske.Vč na Božić priča kako smo tenkkvska velesila, juče Kosovo kupi prorivtenkkcski raketni sistem Javelin. Rusko zlo podriva mir svugde. Kada rusi izgube u Ukrajini, tada ćemo se i mi rešiti bede i početi da živimo normalan život.
  • Banderaš

    10.01.2024 22:00
    Balkansko blato
    Prevelika očekivanja od drugih, a premala od sebe !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet