NATO potvrdio da nastavlja sa podrškom Ukrajini

Članice NATO jasno su potvrdile da ce nastaviti da pružaju Ukrajini veliku vojnu, ekonomsku i humanitarnu pomoć, saopšteno je danas iz sedišta ove vojne alijanse u Briselu.
U saopštenju posle video konferencije NATO i Ukrajine navodi se da su države članice iznele planove kako da obezbede "milijarde evra za dalju podršku Ukrajini u 2024. godini", prenosi Rojters.
Dodaje se sa NATO oštro osuđuje ruske napade raketama i bespilotnim letelicama na ukrajinske civile, uključujuci i korišćenje oružja iz Severne Koreje i Irana.
"Dok Moskva intenzivira svoje udare na ukrajinske gradove i civile, NATO saveznici pojačavaju protivvazdušnu odbranu Ukrajine", rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.
  • Plaćač poreza

    12.01.2024 13:42
    Sankcije Rusiji već daju rezultate. Nestašica jaja, piletine, goriva na pumpama, astronomsko rast cena, kolaps daljinskog grejanja u velikim gradovima. NATO i EU će godinama vojno i ekonomski podržavati Ukrajinu jer time brani čitavu Evropu pa i mir na Balkanu. Rusija se ako uopšte opstane kao država posle ovog zločina neće oporaviti decenijama.
  • Б

    11.01.2024 02:58
    Сличности
    Тако су и нас Руси подржавали 1999-те, Енглези 1941, Фрацузи 1914-15... Што рекао онај СПС-овац после 9. марта: "Крај ће бити брло тужан."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet