Finska granica sa Rusijom ostaje zatvorena do 11. februara

Finsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će kopneni granični prelazi sa Rusijom ostati zatvoreni do 11. februara.
Finska granica sa Rusijom ostaje zatvorena do 11. februara
Foto: Pixabay
"Zatvaranje istočne granice trajaće do 11. februara. Ne postoji mogućnost podnošenja zahteva za međunarodnu zaštitu na graničnim prelazima na kopnenoj granici između Finske i Rusije", navodi se u saopštenju, prenosi Tass.
Dodaje se da će Finska vlada redovno ocenjivati kako se razvija situacija u pograničnim oblastima sa Rusijom.
Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ranije je izjavila da odluka Finske da zatvori granične prelaze stvara nove linije podele u Evropi i istakla da će odgovor Moskve na to biti razrađen u međuresornom formatu.
  • @Plaćač poreza

    12.01.2024 16:07
    @Plaćač poreza kažeš tako se to radi ? Pogledaj google map Finske i videćeš sa time što su zatvorili granicu sa Rusijom, Finska se samoizolovala, jer to je jedini kopneni put ako neko iz Finske hoće da ide bilo gde. Oni sada Finsku mogu da napuste samo morem, autom ne.
  • Plaćač poreza

    12.01.2024 12:33
    E tako se to radi sa zločinačkim Putinovog vlašću. Tako radi država koja se graniči sa zlikovcima. Jedna Estonija se obavezala da će pružiti 1.2 milijarde eura Ukrajini. Samo kukavička vlast u Srbiji,jer je ista kao i u Rusiji, takve zločince podržava neuvođenjem sankcija čime direktno podriva mir i stabilnost Evrope. Zločinci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.