Medvedev zapretio nuklearnim odgovorom ako Kijev bude gađao mesta odakle Rusija ispaljuje rakete

Bivši ruski predsednik Dimitri Medvedev upozorio je danas da bi svaki ukrajinski napad na mesta odakle se lansiraju ruske rakete mogao da izazove nuklearni odgovor Moskve.
Medvedev zapretio nuklearnim odgovorom ako Kijev bude gađao mesta odakle Rusija ispaljuje rakete
Foto: Pixabay
Medvedev, koji je sada zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, rekao je da neki ukrajinski vojni komandanti razmatraju gađanje tih mesta unutar Rusije raketama dugog dometa koje im je isporučio Zapad, prenosi Rojters.
On nije imenovao komandante, niti rekao više detalja o navodnom planu, a iz Ukrajine nije bilo reakcije na njegovu pretnju.
"Šta to znači? To znači samo jedno - oni rizikuju da izazovu paragraf 19 osnova ruske državne politike u oblasti nuklearnog odvraćanja", napisao je Medvedev na Telegramu.
 
Paragraf 19 ruske nuklearne doktrine iz 2020. postavlja uslove pod kojima bi ruski predsednik razmatrao upotrebu nuklearnog oružja, uglavnom kao odgovor na napad nuklearnim ili nekim drugim oružjem za masovno uništenje.
 
On se međutim odnosi i na upotrebu konvencionalnog oružja protiv Rusije "ako joj je njime ugroženo postojanje".
  • Zokins

    12.01.2024 14:33
    patuljci pojma nemaju
    Ovog patuljka i onog u Kremlju smestiti na psihijatriju i zaboraviti ključeve. Rusija će posle ova dva idiota koji su se menjali na vlasti potati još manja. Inače onaj ćelavi patuljak šalje manjinske narode u rat ,u Ukrajinu.
  • Plaćač poreza

    12.01.2024 12:25
    Vučić i Dačić ovo podržavaju. Kao i 90-ih. Protiv svega normalnog, protiv svega zapadnog. Za očuvanje SSSR.
  • Zamenik zamenika

    12.01.2024 11:48
    Srbija je jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije ovim zločincima u Rusiji. Time podržava ratne zločine u kojima je živote izgubilo preko milion ljudi i za koje će neko kad tad odgovarati. A hoće li se moći oprati obraz Srbije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.