Putnici tuže Boing zbog vrata koja su otpala sa aviona za vreme leta

Grupa putnika Aljaske Erlajnza, koji su bili na letu 1282 prošle nedelje kada su vrata otpala nakon poletanja, podnela je tužbu protiv proizvođača aviona Boing.
Putnici tuže Boing zbog vrata koja su otpala sa aviona za vreme leta
Foto: Pixabay
Oni tvrde da ih je taj incident doveo do mentalnih i fizičkih povreda.
 
Šest putnika leta 1282 podnelo je zajedničku tužbu u Okružnom sudu okruga King u Sijetlu protiv Boinga, čiji je avion 737 Max 9 bio uključen u incident, izvestio je prvo Seattle Times.
U tužbi tvrde da je incident "fizički povredio neke putnike i emocionalno traumatizovao većinu, ako ne i sve prisutne", dodajući da su neki putnici zadobili modrice po telu.
 
Tužioci takođe tvrde da je brza promena pritiska unutar aviona, izazvana ispadanjem vrata, dovela do krvarenja iz ušiju, smanjenja nivoa kiseonika, jakih vetrova i stresa koji je izazvao teške glavobolje.
U tužbi se takođe navodi da se "činilo da maske za kiseonik koje su pale sa plafona ne rade" za neke putnike i da "uprkos povlačenju cevi, nije cirkulisao kiseonik".
 
Tužba takođe tvrdi da je dekompresija aviona "odrala košulju sa dečaka", koji je morao da preskoči ženu pored sebe i pobegao prema prednjem delu aviona.
 
Tužioci tvrde da su "čepovi vrata" na 737 Max 9 bili "defektni u svojoj konstrukciji", jer ih je Boing isporučio Aljaska Erlajnzu "bez pravilnog pričvršćivanja čepa za nosač aviona".
"Putnici su bili šokirani, terorisani i zbunjeni, bačeni u buđenje noćne more, nadajući se da će živeti dovoljno dugo da ponovo koračaju po zemlji. Neki su molili. Neki su slali poruke porodici izražavajući svoj strah. Neki su se grčevito držali jedni za druge. Neki odrasli putnici su plakali. Većina je bila jezivo smirena u svom kolektivnom bespomoćnom stanju, ućutkana maskama na licu", navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.