Netanjahu: Niko nas neće zaustaviti u ratu u Gazi

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio je da "niko neće zaustaviti njegovu zemlju u ratu koji je pokrenut u Pojasu Gaze kao odmazdu za napad pokreta Hamasa 7. oktobra".

"Niko nas neće zaustaviti, ni Hag, ni osovina zla, niti bilo ko drugi", rekao je Netanjahu, aludirajući na optužbu Južne Afrike pred Međunarodnim sudom pravde da je Izrael počinio genocid u Pojasu Gaze.

Načelnik Generalštaba izraelske vojske Herci Halevi izjavio je danas da Izrael vodi pravedan rat u pojasu Gaze protiv Hamasa da bi odbranio svoje pravo da živi bezbedno.
 
Halevi je ocenio da će rat trajati još dugo.
"Važno je zapamtiti da vodimo rat pravedniji od bilo kog drugog rata. To je rat koji je počeo krvožedni neprijatelj, koji je masakrirao nevine ljude na nehuman način. Ne zaboravljamo, nećemo zaboraviti i nastavićemo da podsećamo, čak i one koji to pokušavaju da to poreknu“, dodao je Halevi.
 
Rat u Gazi pokrenut je napadom palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra na tle Izraela, u kojem je poginulo oko 1.140 ljudi, uglavnom civila.
 
U vojnim operacijama koje je Izrael od tada sproveo u Pojasu Gaze, poginule su 23.843 osobe, a povređeno je više od 60.300, navodi se u najnovijem izveštaju palestinskog ministarstva zdravlja pod kontrolom Hamasa.
  • Srećko

    14.01.2024 01:00
    Ni Hag!? Pa što smo mi onda slali ove naše tamo. To je izgleda međunarodni sud za Srbe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.