Bivši gradonačelnik osuđen za mito zamenio kaznu zatvora za to da ratuje u Ukrajini

Bivši gradonačelnik Vladivostoka Oleg Gumjenuk, koji je bio osuđen zbog primanja mita, skratio je zatvorsku kaznu nakon što je potpisao ugovor sa ruskom vojskom da ide u rat u Ukrajini.
Bivši gradonačelnik osuđen za mito zamenio kaznu zatvora za to da ratuje u Ukrajini
Foto: Beta/AP
Gumjenuk, koji je bio gradonačenik Vladivostoka između 2018. i 2021. godine, osuđen je prošle godine za primanje mita u vrednosti od 38 miliona rubalja (394 milona evra) i osuđen je na 12 godina zatvora.
Međutim, on je pušten iz zatvora nakon što je pristao da nosi oružje i bori se u okviru vojne operacije svoje zemlje u Ukrajini, rekao je njegov advokat Andrej Kitaev ruskom listu Komersant.
On je rekao da je njegovo prebivalište trenutno nepoznato, ali da je Gumenjuku bilo naređeno da se javi u vojsku 22. decembra.
 
Lokalni zvaničnici iz Federalne kazneno-popravne službe u Primorskom regionu gde je bivši gradonačelnik bio u pritvoru, nisu potvrdili te navode.
 
Fotografije koje kruže društvenim mrežama pokazuju čoveka koji liči na Gumenjuka kako nosi oružje okružen drugim vojnicima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet