Na proleće zabrana Rusima da kupuju nekretnine u Finskoj

Finska se priprema da ovog proleća potpuno zabrani ruskim građanima da kupuju nekretnine u toj zemlji, rekao je ministar odbrane Anti Hakanen.
Na proleće zabrana Rusima da kupuju nekretnine u Finskoj
Foto: Pixabay
Hakanen je rekao da radi na potpunoj zabrani prodaje nekretnina Rusima u Finskoj i da sada traži "pravne osnove" neophodne da se to dogodi.
 
On je napomenuo i da Finska planira da pooštri uslove za izdavanje dozvola za promet nekretninama osobama i kompanijama iz zemalja van EU i Evropskog ekonomskog prostora (EEA).
U Finskoj već nekoliko godina važe stroži propisi za Ruse i druge predstavnike zemalja van EEA.
 
Poslednji put su pravila pooštrena početkom 2023. godine, što je Ministarstvu odbrane dalo široka ovlašćenja da istraži odakle dolazi novac za transakcije nekretninama, i dalo Vladi pravo preče kupovine imovine koja se nalazi u krugu manjem od kilometra od vojnih ili graničnih objekata.
Finsko Ministarstvo odbrane je 4. novembra 2022. objavilo formiranje posebne grupe za istraživanje dodatnih ograničenja na transakcije nekretninama za građane zemalja van EEA, uključujući njihovu potpunu zabranu, podseća Tas.
  • w/e

    16.01.2024 20:25
    finska
    Redovno su na pogresnoj strani istorije. Usli u NATO kada je u izgubio smisao, upali u anti-Rusku histeriju kada Rusija dobija rat. Valjda im nije dovoljno sto su izgubili teritorije i drugi najveci grad u ludilu protiv Sovjetskog Saveza, pa hoce jos.
  • Hattori Hanzo

    16.01.2024 15:57
    Naci disaster
    ..Putin kaput..a zatim kao domine Lukašenko, Orban i Vučić i ovi sitni balkanski špazeri..nastavite niz nacionalista..
  • zezate se...

    16.01.2024 12:22
    @pera nevera
    "Rusija je uvela 12-to časovne restrikcije struje do kraja marta," nije istina, ali ne znam koliko ogranicen treba da budes da u to poverujes, da necete reci da na pumpama sipaju gorivo po sistemu par-nepar?
    "veliki broj gradova zbog havarija nema centralno grejanje" ako pod velikim brojem gradova mislite na nekoliko gradova sa nekoliko hiljada stambenih jedinica koje nisu imale grejanje zbog havarija/ljudske greske onda da, ali slozicemo se da Vasa izjava ne lici bas na cinjenicno stanje.
    kad nesto tvrdite, treba to da pokrepite dokazima, a ne neko da ceprka unaokolo da Vas demantuje, mislim moze to, ako si CNN, ali ne ako si mali Perica.
    od raspada Rusije za Vas komsiluk bi bio pozeljniji Vas raspad, realno niko ne voli patoloskog lazova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.