IAEA: Ruske snage ponovo minirale nuklearnu elektranu u Zaporožju

Ruske snage ponovo su minirale nuklearnu elektranu u Zaporožju duž njenog perimetra, navodi se u najnovijem izveštaju Međunarodne agencije za atomsku energiju.
IAEA: Ruske snage ponovo minirale nuklearnu elektranu u Zaporožju
Foto: Pixabay
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da poseti Kijev.
Međutim, pod uslovom da može da zaustavi rat sa Rusijom u roku od 24 sata kao što je nedavno obećao. 
Rusija je o svom trošku isporučila Belorusiji taktičke nuklearne rakete kompleksa "iskander", potvrdio je predsednik Aleksandar Lukašenko.
 
Podsećamo, ukrajinska nuklearna elektrana Zaporožje više puta je bila na meti ruskih vojnih snaga, a ukrajinska državna kompanija za nuklearnu energiju Energoatom, kao i Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) više puta su upozoravali i izražavali zabrinutost zbog toga.
  • Pe

    21.01.2024 18:07
    Šta lupetate vi?
    Nuklearna elektrana Zaporožje je pod kontrolom Rusa odavno.
  • Zare

    21.01.2024 08:54
    @Zaljko, Zemlja cudesa
    Niste dobro razumeli ni naslov ni tekst. Minirali, znaci postavili eksploziv koji mogu aktiviraju ako im krene po zlu, mada je vec krenulo a "poklonom" nuklearnih bojevih sistema znaci da prvi takticki nuklearni udar ide na Belorusiju posle koga bi se pregovaralo. Taj "poklon" bi sigurno primili i "Mi, glas naroda"
  • Zeljko

    20.01.2024 22:29
    verodostojnost
    Prema navodima izvora (RTS) proizilazi da su Rusi granatirali nuklearku koja je pod njihovom kontrolom!!!! Ovakve vesti treba tretirati kao cistu propagandu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet