Američka vojna baza na zapadu Iraka napadnuta sa više od 20 projektila: Ima ranjenih

Vazduhoplovna baza Ain Al-Asad na zapadu Iraka, koju koriste američke i koalicione snage, napadnuta je sa više od 20 raketa, preneo je Al Hadat, dodajući da ima ranjenih.
Američka vojna baza na zapadu Iraka napadnuta sa više od 20 projektila: Ima ranjenih
Foto: Pixabay
Prema izveštaju Al Hadata, za napad su odgovorne šiitske milicije.
 
Američko osoblje pretrpelo je manje povrede, a pripadnik izraelskih bezbednosnih snaga je ozbiljno ranjen, rekao je neimenovani američki zvaničnik, navodeći preliminarne procene, navodi Rojters.
Zvaničnik, koji je insistirao na anonimnosti, rekao je da su, prema prvim podacima, bazu pogodile balističke rakete, ali je ostavio mogućnost da su bazu pogodile rakete, dodajući da je u toku istraga.
Rakete su ispaljene iz obližnje oblasti Al-Bagdadi, u zapadnoj pokrajini Al-Anbar. Iračke bezbednosne snage trenutno pretražuju oblast odakle je ispaljena vatra.
 
Prethodno, šiitske milicije upozorile su SAD da će povećati broj vojnih operacija u Siriji i Iraku, jer "Vašington nastavlja da podržava izraelsku vojsku koja ubija civile u Pojasu Gaze i na jugu Libana".
  • Neša

    21.01.2024 13:36
    Otkud američki vojnici u Iraku, hiljadama kilometara daleko od kuće? Došli da pomognu Iračanima ?
  • Dr

    21.01.2024 02:46
    milicije
    …podržava izraelsku vojsku koja ubija civile u Pojasu Gaze…. A koga je Hamas ubio? Naročito na koncertu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.