Ron Desantis se povukao iz republikanske trke za predsednika SAD i podržao Trampa

Guverner američke savezne države Floride Ron Desantis povukao se iz republikanske trke za predsedničke izbore u SAD.
Ron Desantis se povukao iz republikanske trke za predsednika SAD i podržao Trampa
Foto: Beta/AP
Ova odluka usledila je nakon što je glavni kandidat Donald Tramp osvojio izbore u Republikanskoj partiji u državi Ajovi, dok je Desantis pritom tesno pobedio najbližeg rivala Niki Hejli.
 
Desantis (45) je objavio povlačenje na društvenoj mreži X (Tviter) i podržao Trampa da on predstavlja republikance na izborima za predsednika SAD u novembru ove godine.
On je nakon konsultacija sa svojim timom za kampanju rekao da ima problem da vidi "čist put do pobede" u unutarstranačkoj trci.
 
Blumberg je nešto ranije pisao da je Desantis razmatrao da se povuče pre republikanskih izbora u državi Nju Hempšir 23. januara, kako bi izbegao "poražavajuće" treće mesto.
Prema anketi CNN-a i Univerziteta Nju Hempšir, Desantis ima samo šest odsto glasova republikanaca u toj saveznoj državi, dok Tramp ima 50 procenata, a Niki Hejli 39 odsto.
 
Blumberg dodaje da neki od donatora njegove predizborne kampanje žele da zadrži polički kapital, kako bi mogao potencijalno da se kandiduje za predsednika 2028. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.