VIDEO Klizište preko noći zatrpalo dva sela u Kini, veliki broj nestalih, u toku potraga

Najmanje dve osobe su poginule a desetine se vode kao nestale u klizištu u kineskoj provinciji Junan dok su u toku spasilačke operacije po snežnom vremenu ispod nule.
VIDEO Klizište preko noći zatrpalo dva sela u Kini, veliki broj nestalih, u toku potraga
Foto: Beta/AP
Za sada se kao nestale vode 47 osoba iz 18 domaćinstava, javila je državna kineska centralna televizija (Si-Si-Ti-Vi). Dve nestale osobe pronađene su mrtve.
 
Klizište je pogodilo dva sela u blizini grada Žaotong na jugozapadu Kine u provinciji Junan. Velike količine zemlje pokrile su kuće u podnožju brda.
Očevici navode da je zemlja zatrpala meštane dok su spavali u svojim kućama, prenosi Rojters.
 
 
Na licu mesta je oko 1.000 spasilaca sa gotovo 200 vozila koji pokušavaju da raščiste ruševine kako bi došli do preživelih.
Više od 500 ljudi je evakuisano iz svojih domova.
 
Još nije poznato šta je izazvalo klizište.
 
Žaotong nosi titulu najužeg grada na svetu, smešten između strmih planinskih litica. Grad se nalazi u gornjem toku reke Jangce, star je nekoliko vekova, a nalazi se na jednom od više trgovačkih puteva poznatih kao "Put svile" koji su u prošlosti povezivali Sredozemlje i istočnu Aziju.
  • Dejan sa Štranda

    22.01.2024 11:09
    Slobodarska Kina
    Tako je kad Kinezi rudare,nema spasa za onoga koga Kinez hrani,a Rus brani.Srećom,pa niko nije lud da se sa njima bratimi ili možda neko i jeste tako lud.
  • Realista

    22.01.2024 08:31
    tofu dreg
    To je kod njih normalna i svakodnevna pojava. Ne postoji nikakva regulativa samo lokalna korupcija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.