Srušio se avion sa radnicima Rio Tinta u Kanadi, šestoro poginulih

Šest osoba je poginulo nakon što se srušio avion koji je prevozio radnike u rudnik dijamanata Rio Tinto na severozapadnim teritorijama Kanade, saopštili su zvaničnici.
Srušio se avion sa radnicima Rio Tinta u Kanadi, šestoro poginulih
Foto: Pixabay
To su potvrdile tamošnje vlasti i kompanija.
 
Avion se srušio ubrzo nakon poletanja u blizini grada Fort Smit. Jedan preživeli prebačen je vazdušnim putem u bolnicu, dok je šest osoba poginulo.
Rio Tinto je saopštio da blisko sarađuje sa vlastima dok istražuju nesreću, prenosi BBC.
 
"Apsolutno smo razoreni ovim vestima", rekao je izvršni direktor Rio Tinta Jakob Stausholm.
Zvaničnici su naveli da je mali avion džetstrim, koji može da preveze 19 osoba, bio na putu za rudnik dijamanata Dijavik kompanije Rio Tinto.
 
Kanadski javni emiter CBC javio je da se avion srušio oko 500 metara od kraja piste regionalnog aerodroma Fort Smit. Zajednički centar za koordinaciju spasavanja Trenton saopštio je da je izgubio kontakt sa avionom ubrzo nakon poletanja.
 
Rudnik dijamanata Dijavik kompanije Rio Tinto nalazi se oko 300 kilometara severoistočno od Jelousnajfa. Kako se navodi na sajtu kompanije, radi od 2003. godine.
 
Kraljevska kanadska konjička policija i Kanadski odbor za bezbednost saobraćaja istražuju uzrok nesreće.
  • Spajko

    25.01.2024 11:27
    Ponekad se nesrece dese u i u dobro organizovanim i u svakom pogledu odgovornim firmama.
  • pera

    24.01.2024 21:05
    ..
    Odbili predlog o povecanju provizije koji je stigao sa andricevog...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.