U Nemačkoj nastavljeni protesti protiv ekstremne desnice

Širom Nemačke nastavljeni su protesti protiv ekstremista, a prema podacima udruženja "Zajedno protiv krajnje desnice" za danas i sutra je planirano više od 300 skupova.
U Kilu, gradu na severu Nemačke, danas se na centralnom gradskom trgu okupilo 11.500 ljudi, prema proceni policije, a organizatori su saopštili da ih je bilo 15.000.
"Crveni karton za Alternativu za Nemačku", moglo se pročitati na transparentima.
U Dizeldorfu, na zapadu Nemačke, po proceni policije okupilo se nekoliko desetina hiljada ljudi.
 
"Tri puta je više protesta nego prošle nedelje, posebno u istočnoj Nemačkoj“, saopštio je danas građanski savez Kampakt, koji je među organizatorima okupljanja.
 
Ministar obrane Boris Pistorijus najavio je da će večeras prisustvovati protestu u gradu Osnabriku na severozapadu zemlje, u kojem je rođen.
  • Spale

    28.01.2024 12:03
    Masovne demonstracije protiv "Alternative za Nemačku" pokazuju da je vreme da se razmisli o pokretanju sudske zabrane za rad ove stranke.
  • milenko

    28.01.2024 04:57
    Tako je !
    Bravo za anti-naci nemce !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.